PRIVLAČI POGLEDE

Stilisti složni: Ovo je hit nijansa kose za jesen

10.09.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Crvene nijanse kose već su nekoliko sezona totalno u trendu, a ako ste se odlučili uključiti u 'team red', zašto se ne biste odlučili i za upečatljivu nijansu koju su stilisti kose pomalo neobično nazvali - flanel

Iako smo riječ flanel dosad isključivo povezivali s tkaninom za karirane košulje koje je popularizirao grunge pokret u 90-ima, kad su u pitanju frizerski tonovi, radi se o posebnoj nijansi koja uključuje bakrene tonove pa sve do tople smeđe boje s mrvicom ljubičaste.

To je miks između crvene i smeđe kao stvoren za jesen, a idealan je za sve one koji žele neku promjenu nakon ljeta i osunčanih pramenova.

  • +8
Crvenokose ljepotice s hit bojom kose Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Flanel crvena odličan je odabir za djevojke i žene koje bi se rado obojile u smeđu, ali se boje da im je ta nijansa previše tamna.

Kao opće pravilo ravnajte se po ovome: ako bolje izgledate s hladnijim tonovima, zatražite od vašeg frizera efektne nijanse vina ili ljubičastocrvenu, a ukoliko vašem tenu bolje stoje topli tonovi, nećete pogriješiti s nijansama bronce ili bakra.

Prije nego se odlučite na promjenu, neka vas nadahnu prekrasne boje kose crvenokosih zvijezda Kate Nash, Amy Adams, Debre Messing, Emme Stone ili Molly Ringwald.

STILOVI FRIZURE

Male, ali bitne promjene: Evo kako treba nositi razdjeljak na kosi

Pogledaj galeriju

Savjet za kraj: za koju god se nijansu crvene odlučili, trebate znati da se crveni tonovi najbrže ispiru i da je crvena boja najteža za održavanje.

Crvena kosa je vrlo osjetljiva, lako se ispire i blijedi, pa treba izbjegavati sve što je oštećuje, poput pretjeranog izlaganja suncu ili šampona sa sulfatima, koji su kreirani tako kako bi što učinkovitije riješili nečistoće i masnoće, ali imaju i manu: brzo se uspješno rješavaju i boje, zato birajte sredstva koja se ne pjene jako. Stručnjaci za kosu savjetuju korištenje proizvoda za obnavljanje boje koji ujedno njeguju kosu.