IZNENAĐUJUĆI PREOKRET

Štikle zamijenila ravnim cipelama: Brigitte Macron priznala da se odrekla omiljenih joj visokih potpetica

30.04.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Francuska prva dama Brigitte Macron ozbiljno je shvatila izolaciju. Osim što više od mjesec dana nije izlazila u javnost, 67-godišnja prva dama svoju je garderobu prilagodila boravku u svoja četiri zida. Omiljene joj visoke potpetice zamijenila je ravnom obućom

Pandemija koronavirusa utjecala je na većinu ljudi, pa i na francusku prvu damu Brigitte Macron, koja je svoj modni stril posljednjih tjedana prilagodila koronakrizi i boravku u izolaciji. 67-godišnja prva dama i predsjednik Emanuel Macron pauzirali su sva službena pojavljivanja te se drže propisanih mjera izolacije.

Prva dama se posljednji put pojavila u javnosti na lokalnim izborima u Parizu. Tada je kao i uvijek bila odjevena vrlo elegantno te je nosila visoke potpetice. To je ujedno i posljednji put da je bivša učiteljica nosila visoke potpetice.

Naime, Brigitte Macron je nedavno priznala kako više ne nosi štikle. Macron je izjavila kako se odrekla visokih potpetica te kako ih nije nosila 45 dana. To nimalo ne iznenađuje obzirom da prva dama posljednjih dana ne izlazi iz kuće. Izolaciju je shvatila vrlo ozbiljno, baš kao i milijuni ljudi diljem svijeta.

Visoke potpetice zaštitni su znak francuske prve dame. Dok mnogim ženama u njezinim godinama nije ni na kraj pameti nositi štikle s potpeticom od 10 pa i više centimetara, Macron se doslovno ne skida iz vrtoglavih štikli, a obožavala ih je nositi i u učionici, prije nego što je postala prva dama Francuske.

Prva dama svjesna je da štikle izdužuju figuru i noge, zbog čega im prednost ispred ravnih cipela daje čak i u vrlo ležernim situacijama. No, proteklih dana Macron nosi ravnu obuću. To ne znači da je štikle u potpunosti izbacila iz svog ormara, već da one čekaju neka bolja vremena.

Inače, Francuska trenutno broji 128 tisuća oboljelih, od kojih je broj preminulih premašio 24 tisuće.