smeđe i iznošene

Spremite obožavane crne kožne jakne na neko vrijeme, na modnu scenu stigao je novi, vrući komad

04.03.2023 u 16:38

Bionic
Reading

Ove proljetne sezone kožna jakna je čokoladno smeđa, predimenzioniranog kroja i iznošenog efekta, o čemu dovoljno svjedoče prizori s ulica svjetskih metropola, modnih pisti i ponuda najpopularnijih brendova današnjice

U skoro svakoj bolje opremljenoj trgovini rabljenom odjećom naići ćete na ovaj predmet, no možda vam do sada nije palo na pamet da ga uvrstite u kolekciju u ormaru. Trenutačna kožna jakna ima novi izgled i dojam, što je zapravo stari izgled i dojam.

  • +5
Smeđe jakne od kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Otkako je Pradina biciklistička jakna inspirirana starinom prvi put prošetala na reviji za proljeće/ljeto 2022., ultra iznošene, izlizane kožne jakne postale su relevantniji i traženiji izbor nego ikad.

Čini se da se kreatori ukusa i street style zvijezde ne mogu zasititi istrošenog ‘rabljenog’ izgleda, o čemu dovoljno govore friški prizori s ulica svjetskih metropola.

Ideja o nošenju nečega što izgleda istrošeno ili rabljeno tema je koju vidimo i na tržištu dodataka. Givenchyjeva posljednja torba za rame, na primjer, toliko je mekana i 'istrošena' da se čini kao da je već godinama nošena. U međuvremenu, najnovija torba za rame brenda Miu Miu izrađena je od kože koja djeluje grubo, sa smeđim i pješčanim tonovima kože u cijelosti. Čak i talijanska Bottega Veneta nudi opciju od naborane kože među svojim, inače netaknutim, izborom intrecciato kože.

Na nedavnoj reviji modne kuće Saint Laurent u Parizu, dizajner Anthony Vacarello pokazao je vlastitu iteraciju nošene kožne jakne, jasno dajući do znanja da ovi polomljeni, preveliki, kožni komadi s vintage patinom ne izlaze tako brzo s modnog radara.

  • +21
Saint Laurent Izvor: Profimedia / Autor: ZABULON LAURENT/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA