SVI NA TEČAJU IZ LJUBAZNOSTI

Španjolcima savjetovali da se smješkaju kako bi privukli turiste

27.03.2009 u 10:10

Bionic
Reading

Španjolcima, koji su na glasu kao poprilično neljubazni i namrgođeni domaćini, su iz turističke zajednice te zemlje savjetovali da budu što ljubazniji prema turistima, kako bi pomogli španjolskom turizmu koji trpi posljedice turističke krize

Vozači taksija, recepcionari u hotelima i prodavači u dućanima zamoljeni su da se ponašaju što je moguće ljubaznije, a preporučeno im je da pohađaju i seminare za ljubaznost kako bi naučili neke ljepše fraze na engleskom i na taj način promijenili predodžbu o Španjolcima kao namrgođenim i neljubaznim domaćinima.

Naučit će fraze poput: 'Osjećajte se kao kod kuće', 'Ugodan dan'; naučit će koliko je važan osmijeh te da moraju svojim ponašanjem turistima pokazati da im je stalo od njih.

Vozačima taksija posebno će naglasiti činjenicu da su oni često prvi kontakt koji turist ima s njihovim zemljom, te da bi oni morali biti posebno srdačni.

'Pobrinite se da vaši taksiji lijepo mirišu i ne vozite prebrzo', jedan je od savjeta koje će dobiti polaznici dvosatnog seminara namijenjenog svim djelatnicima u turističkoj industriji.

Španjolcima su osim toga savjetovali da se malo bolje informiraju o svom kraju. Tako im je npr. savjetovano da nauče koliko sunčanih dana u godini to mjesto ima, a dobili su i turističke vodiče ne engleskom jeziku koje trebaju proučiti.