JORGE BUCAY:

Smijeh, povjerenje i privlačnost – ključ sretne veze

28.05.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Slavni argentinski pisac Jorge Bucay u Zagrebu je promovirao svoju knjigu 'Dvadeset koraka prema naprijed' u sklopu tribine Razotkrivanje kojom je oduševio brojnu publiku. Popričali smo s poznatim psihoterapeutom i spisateljem koji nam je otkrio što je najvažnije za sretnu vezu, postoji li recept za uspjeh i sreću te zašto današnji brakovi traju kraće

Argentinskom piscu i psihoterapeutu bio je to već drugi posjet Zagrebu, a promovirao je svoju novu knjigu 'Dvadeset koraka prema naprijed' u sklopu tribine Razotkrivanje.

Nakon uspješnica poput 'Voljeti se otvorenih očiju' i 'Ispričat ću ti priču' u svojoj novoj knjizi Bucay navodi dvadeset koraka koji nas vode na putovanja prema boljem, sigurnijem i sretnijem ja, prema shvaćanju svojih potreba i želja, a u tih 20 koraka Jorge Bucay postavlja smjerokaze, premda bi svoj put svatko trebao pronaći sam.

U intervjuu za tportal simpatični pisac otkrio nam je kako se svaki dan smijati i kako to činiti usprkos brojnim svakodnevnim problemima. 'Morate tražiti razloge za smijeh, morate se smijati vlastitim problemima. Morate se smijati u teškim situacijama, stvarima koje smatrate užasno bitnima. Istina je da je ponekad vrlo teško se smijati, ali je isto tako to jako važno', rekao nam je slavni pisac, dodajući kako ljudi koji ne mogu biti sretni ne postoje, već samo oni koji se to boje biti.


'Kada su žene počele samostalno razmišljati, shvatile su da i one same imaju pravo biti sretne i to je bio problem koji je sve promijenio iz temelja', navodi Bucay kao temeljeni razlog za sve veći broj razvoda.

Slavnog argentinskog pisca upitali smo i što je najvažnije za kvalitetnu vezu. 'Rekao bih da se veza zasniva na tri stupa. Jedan je smijeh, drugi je povjerenje, a zadnji je privlačnost. Sva tri su nužna', rekao nam je Jorge Bucay.

A zašto samoga sebe ne smatra uspješnim čovjekom, postoji li recept za uspjeh i sreću te zašto privlačnost ne može trajati zauvijek, pogledajte u videointervjuu.

Intervju s Jorgeom Bucayom