ČAROLIJA OKUSA

Složite ukusne dagnje s tjesteninom za pola sata

12.03.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Do 20. ožujka u Umagu, Novigradu, Brtonigli i Bujama održavaju se Dani školjaka, ali ako vam je ova gastro manifestacija predaleko, okušajte se sami u pripremi ovih ukusnih namirnica

Jedinstvena gourmet manifestacija već četvrtu godinu za redom promovira jela na bazi školjaka čije je meso u ovom periodu najukusnije. posebno osmišljene menije možete isprobati u devet vrhunskih restorana i konoba, a iskusni domaćini predložit će vam vrhunska lokalna vina i maslinova ulja koja će upotpuniti cjelokupni gurmanski doživljaj.

u povodu ove gourmet manifestacije gastro blogerica sanja mijac, poznatija kao domaćica, pripremila je jednostavan, ali iznimno ukusan, recept gotov za manje od pola sata, tjesteninu s dagnjama. s receptom se možete igrati, poručuje poznata blogerica, nečega dodati manje, nečega dodati više, kako biste stvorili svoju vlastitu čaroliju okusa.

sastojci:

1.300 g tjestenine (linguini, špageti..)
2.3 žlice maslinovog ulja
3.1 režanj češnjaka
4.400 g pelata
5.350 g mesa dagnji
6.1 dcl bijelog vina
7.sol, papar, svježe lišće peršina

priprema:

1.Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice. (domaćica: ja sam koristila malo više od pola pakiranja, jer je ova tjestenina deblja, vi možete staviti i cijelo pakiranje od 500 g, ovisi koju tjesteninu ćete koristiti)
2.Na maslinovom ulju popržite cijeli režanj češnjaka koji možete sitno naribati ili nasjeckati.
3.Zatim mu dodajte nasjeckane pelate, kratko dinstajte, pa dodajte meso dagnji i bijelo vino, dinstajte još oko 5 minuta, odnosno dok alkohol malo ne ispari.
4.Na kraju posolite, poparite i začinite svježim lišćem peršina.