PREPPY CHIC

Slavne trendseterice oduševljeno su prigrile ovaj trend koji se vratio na modnu scenu

02.09.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Ako razmišljate kakvom biste se jaknom mogli počastiti za nadolazeće jesenske dane, nećete pogriješiti ukoliko investirate u model kakav je ponovno in, a u trenu će svaku kombinaciju učiniti posebnom i cool

Tzv. college jakne koje odlikuje prepoznatljiv dizajn obično u dvobojnim varijacijama ove su sezone veliki hit pa nećete pogriješiti ako se odlučite za takav model.

Riječ je o jaknama kakve smo primjerice viđali u filmovima na temu američkih fakulteta, a kako smo svjedoci ponovnog procvata preppy chic stila, ovakvi komadi ponovno su in.

Da se radi o velikom ovogodišnjem hitu svjedoče i stajlinzi slavnih fashionistica poput sestara Hadid i Lady Gage koje su se već ponosno prošetale sa svojom college jaknom, a takvu je jaknu u 80-ima nosila i velika modna ikona princeza Diana.

  • +2
Lady Gaga Izvor: Profimedia / Autor: FAMEFLYNET PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Nikad prežaljena princeza svojom je jaknom odala počast Philadelphia Eaglesima, a često ju je nosila i brojnim neformalnim prigodama.

Kad je u pitanju muška moda slične su kreacije već primijećene u mnogim kolekcijama kuća Louis Vuitton ili Celine, a ove sezone i u ženskim kolekcijama što nimalo ne čudi jer su idealan komad i za prijelazno razdoblje.

Ovakve jakne su zapravo sveučilišni i sportski simbol, a njihova povijest seže sve do davne 1865. godine. Te je godina bejzbolska ekipa s Harvarda pričvrstila slovo H na uniforme igrača koja se tad sastojala od flanelske košulje kako bi označila njihovu pripadnost sveučilištu.

Tek 1930. godine college jakna je poprimila izgled kakav je i danas, pa ukoliko želite svoje modne kombinacija učiniti posebnijim ovakav model će vam dobro doći u garderobi u mjesecima koji su pred nama.