UDOBNE I ELEGANTNE

Slavne ljepotice ne mogu odoljeti obući na punu petu koja se vratila na modnu scenu

15.08.2023 u 18:23

Bionic
Reading

'Wedge' modeli, odnosno obuća na punu petu, svakoga ljeta iznova se vraća na modnu scenu pa ako se i vama sviđaju takve cipele koje jamče vrlo visoku razinu udobnosti, a noge duljima i vitkijima, došli ste na svoje

Čini se da su ove sezone svi opčinjeni cool obućom na punu petu, i to ne samo espadrilama kako je to bilo prijašnjih godina.

Od najvećih modnih ikona današnjice uključujući Nicky Hilton Rothschild, Jeanne Damas ili Galu González nema tko se posljednjih tjedana nije pojavio u takvim modelima.

'Standardne' zaljubljenice u takve modele su Kate Middleton, Meghan Markle, dr. Jill Biden, Ivanka Trump, ali i kraljica Letizia koja je ljubav prema udobnim i chic espadrilama iz kojih ne izlazi ljeti, prenijela i na svoje kćeri, princezu Leonor i Sofiju.

Trendovi se neprestano mijenjaju, pa svaka sezona donosi najpopularnije modele koji vrlo brzo preplave gradske ulice, trgovine, ali i Instagram profile fashionistica, a ove je sezone naglasak baš na wedge modelima.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Već smo ih vidjeli i na stopalima Jeanne Damas i Alexe Chung, koje ih vješto uklapaju u svoje modne kombinacije.

Wedge, odnosno obuća na punu petu već je desetljećima glavni dio ponude ljetnih modela, a ove su se godine vratile popularnije nego ikada. Razlog? Ove cipele nude savršenu kombinaciju udobnosti i stila, omogućujući nam i a poboljšamo svoj izgled bez žrtvovanja udobnosti. Osim toga natikače, cipele i sandale na petu savršen izbor za svaku priliku, bilo za šetnju gradom ili za neki poseban događaj.

Britanska voditeljica i it djevojka, Alexa Chung svoju wedge obuću kombinira s trapericama ili laganim haljinama, stvarajući chic stajlinge savršene za tople proljetne i ljetne dane.

  • +5
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: karabatsispavlos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I Jeanne Damas koja na najbolji način utjelovljuje francuski chic, sjajno nosi model s potpisom svog brenda Rouje.

Ikona stila velika je ljubiteljica modela na punu petu, što je vidljivo i u njezinoj kolekciji obuće. Sama je osmislila liniju sandala i cipela koja odražava njezinu romantičnu i ženstvenu estetiku. U svom slučaju, ova obožavana Parižanka je pokazala kako svoje wedges kombinira s haljinama vintage stila, romantičnim bluzama i lanenim hlačama, stvarajući boho i chic stajlinge idealne za ljeto.

  • +5
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: THECELEBRITYFINDER / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

Španjolka Gala González, poznata po svom trendi i sofisticiranom stilu, odlučila se za divne prozirne sandale sa sjajnim aplikacijama s potpisom svima pristupačnog Manga, koje savršeno spajaju eleganciju sa suvremenim i avangardnim dizajnom, čineći ih neodoljivom opcijom za zaljubljenice.

  • +11
Espadrile Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ni slavna Jennifer Lopez, poznata je po svom vrlo ženstvenom stilu, obožava obuću na punu petu. U brojnim prigodama smo je vidjeli u takvim modelima koji dodaju neočekivanu vibru mnogim njezinim odjevnim kombinacijama. Od ležernih stajlinga do večernjih lookova, J. Lo doista zna kako dobro uklopiti wedge modele u svoje stajlinge.

Dakle, ako ste u potrazi za idealnom obućom, a ne želite ravne potplate, wedge modeli su kao stvoreni za vas, a njihova vladavina, ako je suditi po kolekcijama dizajnerskih modnih kuća, nastavit će se i u hladnijim mjesecima.

Kako ih nositi? S lepršavim haljinama, midi suknjama, hlačama širokih nogavica, udobnim kuloticama, trapericama, minicama, kratkim hlačicama...