1. VEČER DOVE FASHION.HR CRUISEA

Skoko predstavio haljine za sponzoruše

03.07.2010 u 02:40

Bionic
Reading

U idiličnoj atmosferi plaže Zlatni rat svoje prve 'cruise' kolekcije predstavili su eNVy room, Damjan Jacić, Ana Maria Ricov i Ivica Skoko

Glavna zvijezda sinoćnje prve večeri bolskog DOVE FASHION.HR CRUISEA bio je dizajner Ivica Skoko koji je prikazao svoju kolekciju Pomahnitale princeze. Prekrasne manekenke koje su prošetale Zlatnim ratom u dugim i kratkim haljinama izrađenim od bež čipke i svile ostavile su bez teksta sve prisutne. Čistoća linija i kvaliteta materijala odlike su ove 'cruise' kolekcije za koju sam dizajner kaže da je 'kreirao za hrvatske sponzoruše da bi ovo ljeto uhvatile ruske tajkune dok se budu odmarali na obali Lijepe Naše'. Neovisno za koga su rađene, za sponzoruše ili domaćice, za mature ili svadbe, vječno prepoznatljive Skokine haljine nama su se svidjele, možda zbog očite inspiracije Alisom u zemlji čudesa, a možda i zbog neodoljivog štiha Coture Chanela ili čak Borisa Pavlina.

Nažalost, ostale revije nisu pokazale toliku inspirativnost i maštovitost. Debitant na ovogodišnjem Fashion HR-u bio je Damjan Jacić koji je prikazao kolekciju muške mode za plažu. Kolekcija kao takva nije bila toliko loša, ali ne pretjerano kreativna. Modeli su dosta podsjećali na konfekciju pa se mogao dobiti dojam da se dizajner nije previše trudio.

Zanimljivu kolekciju imao je dvojac eNVy room koji je otvorio prvu revijalnu večer. Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, koji se kriju iza imena eNVy room, oduševili su neobičnim spojem boja i dizajna prikazanim na nekoliko modela te su svojim isticanjem ženstvenosti još više uljepšali bolsku atmosferu. 'Izrazito smo zadovoljni učinjenim, a u odnosu na prošle kolekcije ovu smo upotpunili bojama te bi baš bilo zgodno vidjeti u nekoj od naših obojanih haljina neku Hrvaticu koja inače ne nosi naše modele i taj stil, primjerice Idu Prester', veselo su nam ispričali momci.

Mlada dizajnerica Ana Maria Ricov prikazala je malo drugačiju reviju od ostalih. Njeni modeli nisu toliko seksualno naglašeni kao, primjerice, Skokini ili oni eNVy rooma, a kolekciju krasi cjelovitost i originalnost priče. Dizajnerica je kroz pomalo nespojive komade odjeće pokušala dočarati rastafarijanski 'look' na malo posebniji način te je pritom neke boje iz naftalina, poput ciglaste ili zagasito maslinaste, kombinirajući ih s odličnim ogrlicama i nekim drugim bojama, poput tirkizne ili zelene, učinila vrlo nosivima i zanimljivima.

Već večeras slijedi nam nova porcija modnih poslastica. Svoje 'cruise' kolekcije predstavit će Robert Sever, Zoran Mrvoš, Aleksandra Dojčinović, Ivana Barač i Igor Galaš.