imamo anegdote

Sjećate li se situacija u kojima ste djeci iz nosa izvlačili nevjerojatne stvari? Nećete vjerovati koliko djeca mogu biti kreativna!

15.10.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Djeca su blagoslov. Djeca su bogatstvo. Djeca su radost. Djeca su život. Na djeci ostaje budućnost. Sve ste to vjerojatno čuli. Ipak je ovo samo djelić floskula s kojima se redovito operira kad govorimo o podmlatku. I bez obzira na to što će istinitost ovih tvrdnji zasigurno potvrditi svaki roditelj, jednako će tako priznati da život s djecom može biti prava noćna mora

Osobito kad se djecu ostavi bez nadzora pa u njima proradi kreativni istraživački duh koji im otvara neslućene mogućnosti. Najplodnije područje koje vodi do toga da se vesela igra u svakom trenutku može pretvoriti u posjet na hitnu službu.

Osobito kad je riječ o maštovitosti kojom klinci pristupaju deponiraju najrazličitijeg spektra predmeta u svoje nosne šupljine. Tko od nas nema barem jednu priču o tome kako je u djetinjstvu u nos gurnuo nešto čemu ondje sasvim sigurno nije mjesto? I dok ne umanjujemo opasnost ovakvih situacija niti želimo ismijati reakcije zabrinutih roditelja, ostajemo svjesni činjenice da se većina tih priča nakon izvjesnog vremena pretvori u zabavne anegdote koje se rado prepričavaju za obiteljskim stolom – naročito kad u kuću dovedete novog partnera ili partnericu pa vaši roditelji izvuku prašnjavi album pun sličnih anegdota.

Upravo smo zato pronašli priče onih koji su u njima sudjelovali u prvom licu i danas im se zdušno smiju.

  • Jednom sam prilikom kćeri iz nosa izvukla ciferšlus. Ciferšlus! Nevjerojatno je što će si sve djeca ugurati u nos!
  • Jedne me noći mala zvala iz svoje sobe: „Tata, tata! Šmrklja mi je zapela u nosu!“. Bili smo uvjereni da se samo želi izvući iz kreveta jer joj se ne spava, ali smo ipak odlučili provjeriti za svaki slučaj. I gle vraga! Fakat smo u nosu pronašli nešto što je na prvu izgledalo kao perlica. Morali smo izvesti čitav igrokaz prije nego smo ju uspjeli nagovoriti da nam dopusti da to pincetom izvadimo iz nosa. Ispostavilo se da je bio onaj stražnji dio naušnice. Prednji dio joj je zapeo u kosi. Uh, to je bilo jedno iskustvo koje ne bismo ponavljali!
  • Moji su roditelji jednom prilikom u nosu mog malog brata pronašli komadić sira i dio spužve iz jastuka. Istovremeno!
  • Jednom sam si prilikom kao klinac u nos gurnuo sjemenku graha koja je proklijala! Mama je rekla da sam imao problema s disanjem pa su me odveli doktoru. Nevjerojatno!
  • Kad su klinci bili mali uhvatila sam starijeg kako mlađem u nos gura dlaku metle. Odmah sam ju izvukla misleći da je sve okej. Tjedan dana kasnije mlađi je počeo šmrcati. Ma, obična prehlada. Vraga! Nakon što je neki dan dvaput kihnuo iz nosa su mu zajedno sa šmrkljima izletjela hrpa tih dlaka! Bila sam prestravljena!
  • Moje najmlađe dijete si je u jednom trenutku u nos naguralo opušak.
  • Kad je kćer imala dvije godine dobila je jako visoku vrućicu. Odvela sam je u bolnicu. Nakon nekog vremena je kihnula i primijetila sam da joj iz nosa viri komadićak nećeg plavog. Krenula sam joj to izvlačiti iz nosa i nikako da se počne nazirati kraj! Ispostavilo se da su se djeca u vrtiću igrala vezicama za cipele i da je moje dijete odlučilo jednu od njih ugurati u svoj nos!
  • Neki dan sam u nosu svoje klinke pronašla perlicu.
  • Jednom smo prilikom kćer morali voziti na hitnu jer si je u nos ugurala kokicu. Doktorima je trebalo više od sat vremena da joj tu kokicu izvuku iz nosa!