VJEČITI SPOJ

Sjajne ideje: Kako nositi džempere s midi suknjama iznad 50 i izgledati cool

21.11.2023 u 13:42

Bionic
Reading

Jesensko-zimski mjeseci nezamislivi su bez udobnih džempera u kombinacijama s udobnim hlačama širih nogavica ili ultra popularnim suknjama

Dok ljeti nosimo suknje načinjene od laganijih tkanina, tijekom hladnijeg dijela godine biramo varijante načinjene od punijih, debljih materijala da se ne bismo smrzavali.

Ove sezone sve je u znaku popularnih midi suknji, koje mogu biti i u ultra chic varijanti midaxi duljine, a osobito su cool ako se kombiniraju s čizmama.

Dakako, jesen i zima nezamislivi su bez džempera, praktičnog odjevnog predmeta koji je neizbježan u svim ovosezonskim stajlinzima.

  • +5
Modna ikona Grece Ghanem Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ako niste sigurni kako dobro kombinirati npr. različite uzorke, što zna često biti nezahvalan modni zadatak, dobra je ideja zaigrati na monokromatski look ili posegnuti za suknjom ili džemperom u nekoj neutralnoj boji - tako nećete pogriješiti.

Ukoliko se i vama sviđaju chic kombinacije džempera i suknji, vjerojatno se bojite da će vam takav look dodati godine, no bez brige - donosimo nekoliko korisnih savjeta za zrelije dame.

Evo nekoliko najčešćih pogreški koje treba izbjegavati prilikom kombiniranja midi suknji i džempera:

Nesklad siluete: Midi suknja je super laskava odjeća, sve dok je znate kombinirati, no kako završava negdje na pola lista, može nam skratiti siluetu ako je nosimo uz prevelike džempere. Ključno je istaknuti struk, pa ako niste sigurni u rezultat, dodavanje remena uvijek će biti od velike pomoći.

Kombinacije neodgovarajućih tekstura: Kada kombinirate midi suknju i džemper, vodite računa o teksturama oba odjevna predmeta. Izbjegavajte kombiniranje materijala koji se međusobno ne slažu. Naprimjer, lanena suknja nikada neće izgledati dobro s debelim vunenim džemperom, stoga potražite tkanine koje se lijepo nadopunjuju i uravnotežuju, poput satenske suknje i efektnog pletenog džempera.

Pogrešna duljina suknje: Izbjegavajte suknje koje 'režu' noge na neugodnom mjestu i pobrinite se da duljina završava na točki koja naglašava najtanji dio ili malo ispod koljena kako bi izgledale vitkije.