UVIJEK SU IN

Šest bezvremenskih beauty trendova

22.11.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Beauty trendovi mijenjaju se ovisno o trenutačnim modnim strujanjima, no neki stilovi bit će uvijek in. Ako nisi osoba koja voli previše eksperimentirati, saznaj što nikada neće izaći iz mode

Jedne sezone savjetuju nam asimetrične stilove, pa su in različite varijante bob frizura, dok nam katkad stilisti savjetuju duže uvojke ili šiške. Slično je i s make-upom ili manikurom, no neki beauty trendovi nikada nisu out.

1. Posvijetljeni 'prirodni' pramenovi: njegovana kosa s pramenovima koji su tamniji na korijenu kose, a posvijetljeni na vrhovima u trenu daje moderan i profinjen izgled. Bitno je da su pramenovi samo nekoliko nijansi svjetliji kako bi se postigao što prirodniji izgled. Takve smo tzv. kalifornijske pramenove vidjeli kod Drew Barrymore ili Jennifer Aniston. Riječ je o trajnom stilu koji nikad neće biti out.

2. Crveni ruž: još jedan make-up klasik bez sumnje su i crvene usne. Pristaju svima samo treba odabrati odgovarajuću nijansu. Ukoliko je tvoja koža tople, maslinaste ili žućkaste nijanse, biraj crvene ruževe koji vuku na narančastu ili smeđu. Ako je tvoja koža svijetla (ima crveni ili ružičasti ton), odluči se za crvene ruževe čija nijansa sadrži plavičaste ili ružičaste tonove. Ipak, crveni ruž je primjereniji večernjem make-upu (pa ga ne preporučamo za školu), a svakako vodi računa o tome da crveni ruž ne trpi puno šminke na očima. Zato na ostatku lica make-up svedi na minimum.

3. Neutralni lakovi za nokte: ovo je stil s kojim nikad nećeš pogriješiti. Neutralne boje poput onih boje pudera, kože, nježno ružičaste ili sličnih nijansi uvijek dobro izgledaju. Super je stvar da nisu osjetljivi kao tamnije nijanse, pa mogu malo dulje i potrajati. Ukratko, neprolazni modni klasik koji je uvijek poželjan.

4. Pravilno definirane obrve: obrve daju ključnu notu licu, pa ukoliko su neuredne, pretanke ili predebele, mogu itekako utjecati na tvoj izgled (sjetimo se samo Madonne s početka njezine karijere i predebelih tamnih obrva). Ukoliko se ne usudiš sama srediti obrve, najbolje je otići u kozmetički salon kako ne bi kasnije žalila, a poslije možeš samo čupkati dlačice koji izrastaju.

5. Izražajne trepavice: čak i one cure koje ne vole puno make-upa u svojoj kozmetičkoj torbici imaju maskaru. Duge i uvijene trepavice naglasit će ljepotu oka i otvoriti pogled. Ne zaboravi da maskaru nakon tri mjeseca moraš baciti.

6. Dobra podloga previše podloge za lice ili kriva nijansa pudera može potpuno upropastiti look. Prije kupnje, pažljivo odaberi nijansu koja odgovara tvom tenu (ni presvijetla ni pretamna boja), a krajeve razmaži kako se ne bi vidio prijelaz. Ukoliko tvoj ten nije prezahtjevan, možeš koristiti toniranu kremu ili samo korektor na kritičnim točkama.