CELEBRITY DAY

Sementa ne može biti ljepša

27.06.2014 u 14:50

  • +11

Fotosofia 9 Celebrity Day

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Bionic
Reading

Seminaristi Hoykine Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju koji se održava u Termama Tuhelj pod pokroviteljstvom kompanije Epson, snimali su u utorak, 24. lipnja, celebrity portrete

Pred objektivom Hoykinih fotografa tako su se našli frontmen grupe Psihomodo pop Davor Gobac, Rene Bitorajac, Mario Petreković, Maja Vučić, Zuhra, Natko Zrnčić - Dim, Robert Kurbaša, Vedran Mlikota, sarajevska glumica Mona Muratović, srpska glumica iz serije Urota Lena Bogdanović, zatim Sementa Rajhard, glavna junakinja serije Stella, voditelj s Nove TV Dalibor Petko i iluzionist Luka Vidović.

Celebrity Day je dan kad se Terme Tuhelj pretvaraju u sastajalište velikog broja poznatih koji su tu došli kako bi seminaristima Fotosofije pomogli u realizaciji dvije teme - 'Portret' i 'Reportaža s malonogometnog turnira'.


'Svake sam godine iznova ganut ljubaznošću kolega iz show businessa koji prijateljski i iz entuzijazma dođu u Terme Tuhelj pomoći mojim seminaristima da u stvarnim okolnostima iskušaju specifičnosti fotografiranja portreta poznatih', rekao je Hoyka. 'Sve što se događa na seminaru podešeno je da odgovara uvjetima u stvarnom životu profesionalnog fotografa - fotografije i izjave seminarista objavljuju se u stvarnim medijima, a fotografi imaju priliku raditi za stvarne klijente, čime dobivaju uvid i u način profesionalne komunikacije.'

Celebrity portreti su i ove godine prštali od originalnosti. Gobac je najprije pozirao s elegantnim damskim šeširom, a tren kasnije kasnije 'plivao' je s ribicama u akvariju. Za to se vrijeme Bitorajac uspješno preobrazio majku dvoje djece, a Zuhra pokazao svoju snagu tako što je konopcima vukao automobil.

'Ovo je već sedmi ili osmi put da sam na Fotosofiji, jer osim što mi je drago podržati koristan projekt, dobro se i zabavim. Zanimljivo mi je vidjeti tu raznolikost ideja koje seminaristi za nas pripreme', rekao je strastveni nogometaš Bitorajac koji je na malonogometnom turniru nakon poziranja osvojio i medalju u tehniciranju.

Na malonogometnom turniru u kojem su sudjelovale ekipe HTV, RTL i Nova TV medalje za prvo mjesto odnijeli su igrači HTV-a. Na prijateljskoj utakmici celebrity ekipa Foto i Sofia, s poznatima iz svijeta show businesssa zaigrali su i Burak Ozugergin, veleposlanik Turske, Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Hyung-Won Suh.