VRIJEDI IH ISPROBATI

Sedam najpopularnijih trendova u blagdanskom uređenju doma

11.12.2020 u 06:35

Bionic
Reading

Iako su brojni vlasnici domova svoj životni prostor za novu blagdansku sezonu već pripremili s mnoštvom dekorativnih elemenata, ukoliko niste jedna od tih osoba, a u potrazi ste za idejama po pitanju blagdanskog ukrašavanja doma, postoji sedam trendova koji ove godine slove za najpopularnije

Alternativna božićna drvca

Ukoliko u svom domu ne nalazite mjesto za veliku jelku ili se jednostavno ne želite truditi u postavljanju božićnog drvca, imate sreće jer neobična božićna drvca ove su godine jedan od najvećih modnih trendova kada je riječ o blagdanskom uređenju doma. Prema riječima predstavnice trgovine Etsy, Dayne Isom, kupci sve više traže alternativu tradicionalnim božićnim drvcima, od kojih su se velikim hitom pokazala ona stvorena od sukulenata.

U odnosu na klasične jelke, ne skupljaju prašinu, ne ostavljaju iglice i s lakoćom će se pozicionirati u svakom kutku doma.

Blagdanski dekor od prirodnih materijala

Nalik proteklim sezonama, blagdanski dekor stvoren od prirodnih materijala i ove godine vodi glavnu riječ. Stolnjaci od lana, blagdanski ukrasi od papira, ukrasni predmeti od drva ili buketi od suhog cvijeća osiguravaju prirodan i ležeran blagdanski izgled doma, daleko od kiča.

Oživljavanje retro dekora

Ljubitelji nostalgije kada je riječ o blagdanskom dekoru ove će sezone doći na svoje. Prema riječima predstavnika trgovina Wayfair i Maison du Monde, tradicionalni ukrasi vintage izgleda sve su traženiji, a ukoliko u svojoj kolekciji božićnih ukrasa već posjedujete takve primjerke, idealno je vrijeme za njihovo isticanje u domu.

Keramika

Posuđe od keramike posljednjih sezona sve je popularnije, a njegove inačice u neutralnim i prigušenim tonovima svaki će stol za blagovanje u blagdanskom ruhu učiniti ugodnim i privlačnim.

Ružičasti tonovi

Iako su crvena i zelena boja postale sinonim za blagdansku sezonu, ove godine sve se vrti oko pastelnih tonova na čelu s ružičastom. Bilo da je riječ o ružičastim ukrasima za bor ili dekoracijama koje ćete postaviti na stol, vašem domu u tren oka darovat će dozu ženstvenosti i topline.

Crna boja

Ako su pastelni tonovi previše razigrani za vaš ukus, tada biste trebali razmisliti o crnom blagdanskom dekoru. Istaknuta na blagdanskim dekoracijama, crna boja djeluje glamurozno i elegantno, osobito kada je riječ o dekorativnim elementima sa zlatnim detaljima.

Cabincore

Takozvana estetika cabincore, osim svijetom mode, zavladala je svijetom interijera. Cabincore, termin izveden iz engleske riječi cabin, koja označava kolibu, u interijerima se odnosi na elemente poput udobnih deka i jastuka, motive divljih životinja, karirani uzorak te puno svijeća i dodataka od kamena koji pretvaraju dom u rustikalnu blagdansku oazu.