MODNA INVENTURA

Sedam ljetnih komada kojih se trebate riješiti

08.04.2017 u 16:25

Bionic
Reading

S približavanjem ljetu, sandale, šorcevi i kupaći kostimi na vrhu su liste modnih želja, no početak nove sezone također je odlično vrijeme za obavljanje inventure ormara i opraštanja s komadima koji ne djeluju svježe i moderno kao nekoć

Modni tim stranice WhoWhatWear tako je osmislio listu od sedam ljetnih komada kojih se napokon trebate riješiti u prilog svježim i modernim alternativama.

Odbacite: Iznošene japanke

Zadržite: Sandale od špage

Japanke su nesumnjivo neophodna ljetna obuća mnogim ženama. Neka nova ljetna sezona postane vrijeme kad ćete se napokon riješiti višesezonskog para u prilog jedinstvenoj ljetnoj obući kao što su sandale ili modeli japanki od špage.

Odbacite: Sunčane naočale zrcalnog efekta

Zadržite: Sunčane naočale u boji

Iako je metalni odsjaj posebno privlačan u ljetnim mjesecima, nova modna strujanja sugeriraju da sunčane naočale zrcalnog efekta zamijenite modelima sa staklima u boji koji su ove sezone posebno poželjni.

Odbacite: Šorc niskog struka

Zadržite: Visokostrukirane modele

Iako modna industrija razmatra mogućnost vraćanja trendovskog statusa šorcevima niskog struka, i ove ljetne sezone uvjerljivo su nadmoćniji modeli visokog struka.

Odbacite: Vrećaste hobo torbe

Zadržite: Slamnate modele torbi

Prema statističkim podacima, hobo torbe bilježe ogroman pad prodaje i interesa modne javnosti, dok se modeli slamnatih torbi nalaze na samom vrhuncu popularnosti.

Odbacite: Tankini

Zadržite: Jednodijelni kupaći kostim

Sudeći po statističkim podacima, Tankini modeli kupaćih kostima doživljavaju velik pad popularnosti, a njihovom odličnom i modernom alternativom pokazat će se modeli jednodijelnih badića koji posebno laskaju liniji.

Odbacite: Sandale s plutenom petom

Zadržite: Espadrile

Sandale s potpeticom od pluta sve su rjeđa pojava na modnoj sceni u odnosu na modele klasičnih i bezvremenskih espadrila.

Odbacite: Haljine koje ne ističu struk

Zadržite: Strukirane, korzetne modele haljina

Sudeći po riječima osnivača popularnog američkog brenda Reformation, takozvane boxy haljine koje opisuje A-kroj postale su stvar prošlosti, a njihovo mjesto trenutno nadopunjuju modeli korzetnih haljina koji ističu struk.