PRIPAZITE, PROBAJTE

Sedam beauty savjeta za koje nikad niste čuli

14.05.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Mnogo je načina na koje učiniti kožu mladom i svježom. Osim redovite njege, skidanja šminke, zdrave prehrane i unošenja mnogo tekućine u organizam, postoji još niz sitnica na koje trebate pripaziti. Otkrivamo vam neke beauty savjete za lijepu kožu koje vjerojatno niste čuli

Zaboravite na pijenje vode iz boce
Pijte vodu i organizam će vam biti zahvalan. Taj savjet itekako je na mjestu, no dermatologinja Karyn Grossman zgraža se kada vidi žene koje sa sobom nose boce i piju iz njih. A evo i zašto. Naime pijenje iz boce učinit će bore oko vaših usta vidljivijima zbog načina na koji napućite usta kad pijete iz tako uskog otvora. Savjetuje stoga da pijete vodu samo iz čaše.

Zašto beauty sleep može štetiti vašem tenu
Vjerovali ili ne, na licu vam se može prepoznati na kojoj strani spavate. Naime Francesca Fusco, profesorica dermatologije u Mount Sinai Medical Centeru u New York Cityju, kaže da tkanina s jastučnica pritisnuta na lice može uzrokovati nastajanje tankih linija na licu, a kako biste to izbjegli, najbolje je da spavate na leđima ili da investirate u mekane jastučnice od svile ili satena koji će gladiti vašu kožu.

254269,253084,249738,235641
I dnevni losioni pomažu u njezi

Čak i one male tube krema koje dobijete u hotelskim sobama hrane vašu kožu. Bilo kakvo vlaženje kože dobro će joj doći jer to usporava starenje. Na važnost vlaženja kože upozorava i profesor dermatologije Richard Fitzpatrick, naglašavajući da je jako važno hidratizirati područje kože nakon operacija i kirurških zahvata. Osim toga, sunce je dovoljno isušuje, a dnevni losioni sadrže glicerin, shea maslac i druge sastojke za hidratizaciju.

Opustite se dok vježbate
Kad u teretani ili na aerobiku uočite žene koje prilikom vježbanja prave grimase, znajte da je to pogrešno. Naime za vrijeme vježbanja kod mnogih osoba javljaju se grčevi vilice i vrata, bilo da pokušavaju dignuti određenu težinu, bilo da trče po pokretnoj traci. No zbog te popratne pojave vježbanja mišići vrata i lica mogu olabaviti pa ćete imati čvrsta bedra, ali opušteno lice. Stoga se opustite dok vježbate.

Uvijek i svugdje je sunce

I nakon 17 sati, kad se vraćate s posla, kad sjedite u tramvaju, automobilu, u hladu terase, sunce vam šteti. Istraživanja su pokazala da su UVA zrake kancerogene, stoga uvijek i svugdje i bez obzira na vrijeme, 365 dana u godini, nosite kreme sa zaštitnim faktorom. Ne mogu vam štetiti, ali će vas sigurno zaštititi.

Klonite se direktnog izvora topline
Ne šteti samo sunce vašoj koži. Možda za vrijeme hladnih dana želite sjediti pored kamina i uživati u toplini, no odmaknite se bar metar, jer vrućina može uzrokovati crvenilo te uništiti kolagen u vašoj koži.

Kupanje u mlijeku. Zašto ne?
Mliječna kiselina prirodni je omekšivač kože, kaže Darrell McCurtain, terapeut u centru za ljepotu Golden Door Spa. Kako bi vam koža ruku i stopala postala mekša, u posudu ulijte mlijeko, umočite ih i neka uživaju u prirodnom tretmanu. Osim toga, u kadu punu tople vode stavite nekoliko žlica mlijeka te dodajte žličicu meda za antibakterijski efekt. Vrijedi probati.