NAJVEĆA GARDEROBA NA SVIJETU

Schifferica odjeću čuva u hangaru za helikoptere

16.03.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Ženama njihova garderoba nikada nije dovoljno velika, no kada je riječ o supermodelu Claudiji Schiffer, tek hangar za helikoptere može zadovoljiti njezine potrebe

Tijekom svoje 20-ak godina duge karijere supermodela, Claudia Schiffer nakupila je popriličan broj modnih krpica. Količina je to koja je premašila čak i kapacitete njezine velike luksuzne vile, pa je zato poveliku kolekciju prebacila u hangar za helikoptere.

Kako je riječ o vrlo kvalitetnim i skupim komadima dizajnerske robe, hangar je prilagođen. Strogo se kontrolira temperatura i vlažnost zraka kako se vrijedni materijali ne bi oštetili i uništili od stajanja, a sva je odjeća pažljivo raspoređena u specijalne ormare.

Claudia je na ideju o uređenju ove neobične garderobe došla nakon što joj je suprug, režiser Matthew Vaughn, rekao da je vrijeme da u svojim ormarima provede temeljito čišćenje i redukciju. Kako se nije željela riješiti gomile odjeće koja se nakupila kroz godine, Claudijin suprug Matthew došao na ideju da Claudiji nabavi hangar u kojem će držati kolekciju robe koju namjerava ostaviti svojoj kćeri, četverogodišnjoj Clementini.

'Sačuvala sam svu svoju odjeću. Sada imam hangar koji je inače namijenjen helikopterima u njemu čuvam odjeću. Hangar je bio Matthewova ideja. U njemu je toliko Chanelovih ormara, izgleda kao Chanelov butik', rekla je 38-godišnja Claudia.

Kolekcija koja je osigurana na milijune dolara sadrži mnoge vrlo vrijedne primjerke, među kojima je i vjenčanica koju je za nju dizajnirao Valentino.