ZA PRSTE POLIZATI

Saznali smo kako napraviti savršeni kolač s bananom prema receptu Meghan Markle

23.10.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Ne samo da je Meghan Markle ponosna feministkinja, velika humanitarka i modna ikona, već i odlična kuharica. Tijekom njihove prve zajedničke međunarodne turneje po Australiji i Oceaniji Meghan i princ Harry u Dubbou su posjetili obitelj koja se već petu generaciju bavi poljoprivredom, a Meghan je kao mali znak pažnje u goste ponijela svježe ispečen kruh s bananom

Od tog trenutka svijet je doslovce poludio za kruhom s bananom - popularnim američkim kolačem od banane koji je gotov u trenu, a toliko je ukusan da je teško ne posegnuti za još jednom kriškom. Iako nosi naziv 'kruh', riječ je zapravo o manje slatkom kolaču koji se u američkim kuharicama počinje spominjati 1930-ih.

Meghanini tajni sastojci kojima je začinila svoj kruh s bananom su komadići čokolade i prstohvat đumbira, a tportal vam donosi vojvotkinjin recept u cijelosti.

Vrijeme pripreme: 1 h i 15 min.

Porcija: 8

Potrebni sastojci:

  • 125 g omekšalog maslaca
  • šalica (220g) smeđeg šećera
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 1,5 šalica (400 g) skašene zrele banane
  • ¼ šalice (60 ml) javorovog sirupa
  • šalica (250 g) brašna
  • žličica praška za pecivo
  • čajna žličica sode bikarbone
  • čajna žličica cimeta
  • ¼ žličice krupne soli
  • ½ šalice (25g) grubo sjeckanih preprženih oraha
  • 2 žlice sitno usitnjenog kristaliziranog đumbira
  • ⅓ šalice usitnjene tamne čokolade (izrezati na kockice)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 °C. Zamastite posudu za pečenje (13 x 26 cm) i obložite ju papirom za pečenje.

2. Izmiksajte maslac, šećer i vaniliju, a potom dodajte jaja. Kad se sve sjedini, dodajte skašene banane i javorov sirup.

3. U smjesu kroz sitno sito dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Dodajte potom orahe, komadiće čokolade i đumbir i sve promiješajte velikom žlicom kako bi se sastojci sjedinili.

4. Smjesu ulijte u posudu za pečenje i žlicom zagladite površinu. Pecite otprilike sat vremena. Ako niste sigurni je li kolač pečen, provjerite tako što ćete u sredinu zabosti čačkalicu. Ako na čačkalici ne ostaje smjese nakon što ju izvadite, znači da je gotov. Pustite 10 minuta da odstoji u pećnici, a potom ga iz posude iskrenite na rešetke za pečenje i tako okrenutog naopačke pustite da se hladi.