ČISTI PROMAŠAJ

Saznajte što je zabranjeno obući na poslovni domjenak

18.12.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Bliži se vrijeme uredskih zabava i blagdanskih domjenaka, na kojima, naravno, trebate biti u najboljem izdanju. No u želji da zablistate, mogli biste napraviti i neke kardinalne modne greške. Naime, za poslovni domjenak treba imati određenu dozu poslovnog, seksi i elegantnog looka

Otkrivamo vam što nikako ne smijete odjenuti na uredske zabave, svojevrsni modus odijevanja koji bi se trebao poštovati. Izgled trebate prilagoditi prilici, a koliko god htjeli izgledati šik, neke odjevne predmete naprosto zaboravite. Jednostavno nisu za ovu priliku.

Ogroman dekolte
Iako želite možda pokazati i svoju zabavnu stranu i naglasiti seksipil, uredska zabava nije mjesto za pokazivanje atributa. Pripazite da ne pretjerate s tim velikim izrezima. To što ćete možda zaplesati na podiju ne znači da je to subotnji izlazak s curama. Domjenci nisu mjesto za takvu vrstu mode.

Izbjegavajte kombinaciju zelene i crvene
Na zabavi s kolegama sigurno ne želite izgledati poput vilenjaka. Ne samo da ćete izgledati smiješno, nego ćete se vjerojatno i početi osjećati malo blesavo. Koliko god htjeli imati tematsku modnu priču, ovo nije prava prilika. Kombinacija zelenog i crvenog strogo je zabranjena.

303400,304530,302150,302822
Najviše pete koje imate

Na uredski domjenak svakako možete doći u cipelama s visokom potpeticom, no zaboravite na vrtoglave štikle koje će odvratiti pažnju od svega drugog. Uostalom, tako seksi look nije baš prikladan za poslovna casual druženja.

Ludi životinjski uzorak
Možete biti maštoviti, no prenapadni animal print rezerviran je za razularene tulume, seksi revije, ili intimna druženja udvoje. Uzorak leoparda i nije baš tipičan uredski.

Prozirne materijale
Prozirna haljina koju čuvate za posebne prilike nije pogodna za posao ni za poslovni party. Iako je možda hit i spada u posljednji trend, sačuvajte je za neku posebnu priliku, a malo umjereniji styling ipak je bolji za druženja s kolegama.

Previše ležerne kombinacije

Ako nije neke sportske tematike, suzdržite se previše ležernog sportskog izgleda kada idete na domjenak.

Božićne veste

Slatke božićne veste sa sobovima koje viđamo u nedjeljnim obiteljskim filmovima ostavite za po doma. Inače biste mogli biti glavna maskota poslovne zabave.