ZA LIJEPA STOPALA

Savršenu pedikuru možete napraviti i sami

27.06.2013 u 09:58

Bionic
Reading

Uz samo malo truda i volje, i sami svoja stopala možete dovesti do savršenog izgleda

Vrući dani podrazumijevaju i otvorenu obuću, a za otvorenu odjeću stopala vam moraju izgledati besprijekorno. Po lijep izgled stopala ne morate nužno ići u kozmetičke salone. Zapravo, savršenu pedikuru možete i sami napraviti doma te tako uštedjeti koju kunu.

1.korak: skinite lak s noktiju

Njegu stopala započnite uklanjanjem nečistoća. Najprije uklonite postojeći lak s noktiju. To je najbolje učiniti uljnim odstranjivačem jer je zdraviji za nokte. Potom operite stopala i uklonite sve eventualne nečistoće.

2.korak: napravite kupku za stopala
U plastičnu kadicu uspite mlaku ili toplu (ne pretoplu!) vodu. Vodi dodajte sredstva koja će pomoći omekšavanju kože na stopalima. To može biti nježni gel za kupanje, morska sol, mirisna solj, eterična ulja… Kad je pripremite, namočite noge i držite ih u kadici minimalno 15 minuta. Vrijeme je potrebno da se omekša koža na stopalima.

3.korak: uklonite zadebljalu kožu
Kada vam se noge dovoljno namoče, uzmite kamen plovučac ili rašpicu za odstranjivanje zadebljane kože. Potom dobro izribajte pete i eventualno ostale dijelove stopala na kojima se pojavila zadebljala koža. Nipošto to ne činite žiletima i sličnim stvarima jer ćete napraviti više štete nego koristi. Kamen ili rašpica sasvim su dovoljni.

4.korak: uredite nokte
Najprije pogurajte kožicu na noktima prema rubu nokta. To neće biti problem jer će koža omekšati od namakanja. Nakon toga podrežite nokte ili ih skratite rašpicom te očistite eventualne nečistoće.

5.korak: završni piling i masaža

Kad ste napravili sve navedeno, stavite novu vodu u kadici, dobro operite noge, a bilo bi jako dobro i da napravite piling stopala. Kad to sve učinite, osušite stopala mekim ručnikom te potom umasirajte hranjivu kremu u stopala i pustite je da se upija.

6. korak: lakiranje noktiju

Nakon što se krema upije, možete prionuti lakiranju noktiju. Kako biste to što bolje izveli, kupite si spužvice za razdvajanje prstiju. To će vam olakšati posao. Najprije nanesite bezbojni zaštitni lak na nokte, a potom boju koju želite. Na taj način ćete izbjeći žute nokte kad skinete lak.