top izbor

Savršena cipela za proljeće: Platforme su vrući modni hit, nose ih baš svi, a ovo su modeli s kojima sigurno nećete pogriješiti

04.04.2022 u 14:32

Bionic
Reading

Dolaskom proljetnih dana cipele s platformom zavladale su modnom scenom. Povratak ovog modnog trenda naišao je odobravanje zaljubljenica u modu, a ovi modeli su neki od najljepših koje ove sezone možete uvrstiti u svoju garderobu

Trend cipela s maksi potplatima nastavlja osvajati, čak bi bez problema mogli reći kao cipele s platformama doživljavaju pravo proljeće. Bez obzira radi li se o sandalama, natikačama ili čizmama, ovaj trend nesumnjivo je zavladao modnom scenom.

Modeli cipela s glomaznim potplatima prvo su se pojavili u kolekcijama za jesen i zimu 2019./2020., no čini se kako su sada doživjele puni procvat te ti modeli danas predstavljaju najpoželjnije modne komade koje nose brojne 'it' djevojke i modne influnecerice.

Cipele s platformom na modnu scenu probile su 70-ih godina prošlog stoljeća kada su cipele s vrtoglavim visokom platformom osvojile i muškarce i žene. Platforme su godinama predstavljale svojevrsni simbol hipi revolucije, pokreta djece cvijeća, koja je započeo u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 1960-ih.

  • +6
Cipele s platformom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ovaj trend osvojio je brojen generacije i obilježio značajne povijesne trenutke te se vratio danas, u 2022. godini, na potpuno redizajniranom, suvremenom i svježem izgledu. Bilo da su Valentino , Versace ili Bottega Veneta, nije važno, cipele i sandale s platformom nesumnjivo su se vratile na modnu scenu, a izborom nekih od ovih modela sigurno nećete požaliti.