modeli koje ćete poželjeti

Jesu li ravne cipele trendi i ovog proljeća? Itekako, a ovi modeli oduševit će vas na prvi pogled

13.03.2022 u 17:17

Bionic
Reading

I dok je prošlu godinu obilježila popularnost tenisica i loaferica, a oko balerinki se još uvijek lome koplja, nove kolekcije donijele su i neke posve nove, no ne manje uzbudljive trendove. U šarenilu modela i različitih stilova izbor ponekad nije lagan, a mnogi se s razlogom pitaju: Jesu li ravne cipele cool i trendi i u proljeće 2022.? Kratko i jasno – da, itekako jesu, a ovi modeli izut će vas iz starih cipela

Ravne cipele ponovno doživljavaju veliku popularnost u sezoni pred nama. Dovoljno je samo pogledati nedavni hype nastao oko Pradinih robusnih natikača ili ikonu uličnog stila Zoë Kravitz kako je isfurala svoje cipele Mary-Jane, model s remenčićima. Veljača, kao mjesec mode, dala je sjajna predviđanja za to u kojem će se smjeru razvijati modni trendovi, a cipele ravnih potplata vodit će pritom glavnu riječ.

'Vrlo jednostavno, sve više ističu se žene koje se ne žele odreći udobnosti svojih ravnih cipela. No sada traže nešto profinjenije od klasičnih tenisica ili combat čizama. Vrlo je uočljiv i naglasak na ravne cipele i sandale koje u modnu kombinaciju unose boju i šarenilo, što cjelokupnom izgledu daje poseban pečat, no bez odustajanja od udobnosti', otkriva Lisa Aiken, modna direktorica Neiman Marcusa.

Istaknuta i upečatljiva boja ravnih modela dominirala je na reviji jesenske kolekcije Social Worka i 3.1 Phillipa Lima, na kojoj su modeli nosili cipele boje vina uz odjevne predmete neutralnijih nijansi. Za jesen Lim ponovno predstavlja i model vrlo popularnih balerinki, no u kožnoj verziji. Kada je riječ o profinjenosti, kolekcija Simone Rocha za jesen/zimu 2022., koja je predstavljena tijekom Londonskog tjedna mode, usavršila je ovu estetiku na nekoliko modela ukrašenih resama i perlicama.

Naime ti modeli predstavljaju savršenu tranziciju iz pandemijskih trendova kojima su dominirale isključivo udobnost i praktičnost u one koji kombiniraju najbolje od dva svijeta – udobnost i ženstvene, elegantne linije s upečatljivim detaljima koji podižu svaku kombinaciju.

Osim vječnih loaferica i balerinki, u sezoni pred nama vladat će ravni stilovi poput oksfordica i derbyja, odnosno modela koji su snažno inspirirani muškim elegantnim cipelama. Naime upravo su oni bili snažno zastupljeni tijekom Tjedna mode u New Yorku, a modeli koji brišu granice između spolova te podnose različite boje i detalje predstavljaju sjajnu osnovu za različite kombinacije.

Modna budućnost izgleda itekako sjajna za ravne modele, a sudeći prema modelima predstavljenim i na nedavno održanim tjednima mode, njihova popularnost nastavit će i ujesen, pa tako na aktualnu kupovinu možete gledati kao na svojevrsnu modnu investiciju, bez obzira što se još uvijek niste spremni rastati od omiljenih robusnih modela ili ste pak spremni modno riskirati mekanim papučicama koje podsjećaju na plišanog medvjedića.

  • +11
Trendi ravne cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije