'I RIJEČI LIJEČE'

Sandra Bagarić i Ana Ugarković prodavale narcise

27.03.2010 u 15:08

Bionic
Reading

U povodu Dana narcisa, na štandu udruge Sve za nju ambasadorice i volonterke su prodavale narcise u sklopu humanitarne akcije 'I riječi liječe' kojom se prikupljaju sredstva za početak rada Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka

Ambasadori humanitarne akcije 'I riječi liječe' - najpoznatija hrvatska kuharica Ana Ugarković i operna pjevačica Sandra Bagarić te zaštitno lice akcije Vida Borš, 29-godišnja Zagrepčanka koja se već tri godine bori s rakom - na zagrebačkom Cvjetnom trgu prodavale su narcise da bi prikupile financijska sredstva za opremanje i početak rada Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Premijerka Jadranka Kosor podržala je akciju

'Na sudjelovanje u akciji sam se odlučila iz moralnih pobuda, a s udrugom surađujem već nekoliko godina. Smatram da je informiranje jako bitno. Oboljele žene, kao i njihove obitelji, imaju brojna pitanja i vrlo im je potrebna svaka vrsta pomoći', kazala je za tportal.hr Sandra Bagarić.

Unatoč lošem vremenu i tuči, akciji su se posjetom prigodnog štanda odazvali mnogi građani i premijerka Jadranka Kosor.

Prodaju tog simboličnog cvijeta organizirala je Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja Sve za nju, koja ima želju i plan da Centar bude specijaliziran za davanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka, kao i njihovim obiteljima.

Uz volontere Udruge i ambasadore u prodaji narcisa, sudjelovali su i i zaposlenici Zagrebačke banke koja je glavnu godišnju donaciju od 300.000 kuna, kao i pomoć oko ovogodišnjih aktivnosti, dodijelila upravo toj humanitarnoj akciji.

Svoj doprinos za opremanje i startanje Centra mogu dati i građani donacijom na telefon 060 9008, koji je omogućio T-HT, ili uplatama na žiro-račun u Zagrebačkoj banci 2360000-1102016768. Da bi se otvaranje Centra realiziralo već u svibnju, Udruga zajedno s partnerima organizira 14. travnja veliki humanitarni koncert 'Silvijin zlatnik' u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, s kojeg će sav prihod biti namijenjen radu Centra.