MODNE PROGNOZE

Sandale s ovim detaljem bit će veliki hit u narednim mjesecima

23.05.2019 u 14:31

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije ove je sezone iznjedrila još jedan zaboravljeni trend koji je posljednji put veliku popularnost doživio početkom nultih godina

Svake sezone poznata modna trgovina Net-a-Porter predstavlja vlastita trendovska predviđanja za novu sezonu otkrivajući koje će komade podupirati narednih šest mjeseci. Globalna direktorica prodaje u Net-a-Porteru, Elizabeth von der Goltz, otkrila je kako se u ovoj popularnoj trgovini ove godine prodalo gotovo 11 tisuća modela takozvanih 'golih' sandala čija su glavna karakteristika mnoštvo tankih remenčića.

  • +23
Špagerice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Riječ je o trendu koji ne pokazuje znakove stajanja, no Elizabeth je otkrila kako postoji još jedan trend po pitanju obuće, a koji će, prema njezinom stručnom mišljenju, doživjeti podjednak uspjeh u narednim mjesecima.

Riječ je o modelima cipela s četvrtastim potplatom koje su veliku popularnost posljednji put doživjele početkom nultih godina.

Detalj četvrtastog potplata danas krasi različite siluete cipela – od sandala, natikača mule pa sve do čizama koje će dominirati novom sezonom jesen/zima 2019. Osim velikih dizajnerskih brendova poput talijanskog Bottega Veneta i francuskog Jacquemusa, za kreiranjem obuće četvrtastog potplata poveli su se i brojni manji brendovi koji su zahvaljujući velikom utjecaju Instagrama postali itekako zapaženi.

I dok će čizme četvrtastog potplata vladati novom zimskom sezonom, sandale s četvrtastim krajem na nožnim prstima postale su standardnim dijelom ponude dizajnerskih kao i high street brendova.