nosit će se

S modnih pista do Zare i Manga: Ove suknje bit će veliki hit

26.11.2023 u 20:42

Bionic
Reading

Nove kolekcije na modnim pistama donijele su uzbudljive modne trendove, a među njima ističe se plisirana midi suknja te su je prigrlili i brojni high street brendovi

Chanel, Dior i Bottega Veneta odlučili su se za plisiranu midi suknju u svojim kolekcijama za jesen/zima 2023/2024. A Zara, Mango i Cos potvrdili su da je riječ o jednoj od najpoželjnijih silueta sezone. Klasična, elegantna i svestrana, midi plisirana suknja bilježi trijumfalan sezonski povratak.

Bez obzira voljeli preppy look ili ne, činjenica je da se plisirana suknja vraća na modnu scenu, i to u svom najelegantnijem i vrlo chic izdanju.

U sezoni u kojoj su suknje postale glavni odjevni predmet (od ultra mini modela do onih kožnih, uključujući pencil i lepršave modele), ona plisirana i midi nije tako lako postala favorit stilista i modnih stručnjaka. No samo jedan pogled na prijedloge brendova kao što su Zara, Mango ili Cos potvrđuje da će taj model u sezoni pred nama biti visoko na listi želja.

Brendovi kao što su Chanel, Dior, Bottega Veneta, Andreas Kronthaler x Vivienne Westwood i Benetton odali su počast ovom klasičnom uzorku preppy inspiracije u svojim kolekcijama. Od klasičnih kariranih do verzija u punoj boji ili reinterpretacija kože, ova laskava suknja trijumfalno se vratila, a razloga za taj uspjeh ne nedostaje.

Među brojnim vrlinama posebno se ističe činjenica da ovaj komad pristaje uz doslovce sve. Pa tako dok modne piste pozivaju na kombiniranje s čizmama na petu, pletivom i vunenim sakoima, high street brendovi predlažu opuštenije kombinacije s predimenzioniranim pamučnim komadima ili širokim puloverima, još jednim hit komadom sezone.

A tome treba istaknuti da je riječ o suknji kojoj godine nisu ograničenje – izgleda jednako sjajno nošena u 20-im, 40-im ili 60-im godinama, ističući se kao jedan od najlaskavijih odjevnih predmeta u ormaru.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'