NADOLAZEĆI HIT

Ružne čizme zaludjele modni svijet: Biste li ih nosili?

27.07.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Modna kuća Balenciaga, nakon predstavljenih čizmi koje sežu do bedara, otišla je korak dalje te je ljubiteljima modnih trendova pripremila poslasticu kojoj predviđaju uspjeh velikih razmjera, a riječ je o hibridnom trendu pod nazivom hlačečizme

Jeste li nekad maštali o nečemu i silno željeli da vam se ostvari, a onda su se vaše želje uslišile? Ako ste ikada razmišljali o tome kakav bi vaš život bio da ne morate svaki dan navlačiti hlače, pa potom čizme do iznad koljena, a koje vam ne klize, ne gužvaju se i prate liniju nogu, onda je vrijeme da pažljivo čitate modne novosti koje slijede.

Nova modna poslastica dolazi iz radionice modne kuće Balenciaga pod kreativnom palicom dizajnera Demne Gvasalije, a predstavljena je u sklopu nove kolekcije i nosi naziv hlačečizme (pantashoes).

Proslavljeni gruzijski dizajner, koji je došao na čelo Balenciage zahvaljujući planetarnom uspjehu koji je ostvario njegov modni brend Vetements, osmislio je ono što je vjerojatno već nekome ranije palo na pamet, ali nije imao dovoljno hrabrosti napraviti to.

Riječ je o hibridu tajica i čizmi spojenih u ono što su modni stručnjaci prozvali hlačečizmama. Slavni dizajner pobrinuo se za to da nas ove neobične ljepotice naredne zime griju u vedrim bojama poput ružičaste, tirkizne, žute i ljubičaste, ali i standardne crne i bež, za one koji ne vole svraćati pozornost na sebe.

Dovoljno je već, složit ćete se, ako se do zime naviknemo na ovaj novi modni izazov koji nam je pripremio Gvasalia, a koji je tijekom karijere predvodio dizajnere i za modne kuće Maison Margiela te Louis Vuitton.

  • +15
Balenciaga Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Što duže gledate u hlačečizme, tim se brže privikavate na njih, priznajte. Kao ljubitelj mode 80-ih, Gvasalia se trudio da njegov novi hibrid ima dašak retro štiha, a u tome je i uspio. Na reviji za jesen/zimu 2017. Balenciaga je u Parizu predstavila visoke čizme koje sežu do bedara, a gotovo svi modeli uz njih su nosili raskošne haljine i poslovne suknje.

Mango je prvi brend ulične mode koji je predvidio veliku pomamu za Balenciaginim čizmama, pa je u svojoj novoj kolekciji izbacio vrlo sličan model u ljubičastoj boji, a njegova verzija rasprodala se u tren oka, što dovoljno govori o popularnosti Gvasalijinih kreacija. Ako uzmemo u obzir činjenicu da Zara ne voli kaskati za svjetskim trendovima, sigurni smo da ćemo uskoro slične modele naći i na njenim policama.

Vodeće svjetske trendseterice ove su čizme već osvojile, a vjerujemo da će uskoro i vas. Zavirite u galeriju i pogledajte kako poznate ljepotice nose svoje omiljene Balenciagine čizme.

  • +8
Balenciagine čizme na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža