MAŠTOVITOST NA DJELU

Ovo su najluđi odjevni komadi stvoreni od famozne Ikeine torbe

09.05.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Nesalomljiva Ikeina torba Frakta, koja se nalazi u prodaji za 3,99 kuna, s godinama je stekla kultni status u pop kulturi, a posljednjih mjeseci postala je glavni izvor inspiracije mnoštvu modnih dizajnera

Prošlog mjeseca dizajner modne kuće Balenciaga svijetu je predstavio skupocjenu torbu imena Arena koja je netom nakon lansiranja uzburkala duhove javnosti na društvenim mrežama zahvaljujući izgledu koji neodoljivo podsjeća na model Ikeine torbe Frakta.  

Na Balenciagino kopiranje dizajna Ikea je odgovorila originalnim oglasom kojim se javnosti pokušalo prikazati podatke o tome kako razlikovati originalnu torbu Frakta od lažne ili, u ovom slučaju, Balenciagine verzije.

Ipak, Balenciagin kreativni direktor nije prvo dizajnersko ime koje se dotaknulo dizajna Ikeine torbe, a ovo su neke od njezinih najboljih (i najsmješnijih) modnih preinaka.

Dizajnerica Alexandra Hackett modnu je prepoznatljivost stekla preinakama odjevnih komada s potpisom Nike, a od Ikeine torbe Frakta uspjela je stvoriti novčanike i torbice za kartice.

Objavu dijeli ALCH (@a_l_c_h_)

Hackett također stoji iza dizajna ribičkog šešira stvorenog od kultne Ikeine torbe.

Objavu dijeli ALCH (@a_l_c_h_)

Japanski dizajner koji se krije iza brenda Vandy stvorio je trenirku ukrašenu Ikeinim logom s ručki torbe Frakta na bočnim stranama nogavica.

Kineski dizajner Zhijun Wang pridružio se modnoj groznici na temu Ikee stvorivši zaštitne maske za lice.

Za jednu od najimpresivnijih preinaka Ikeine torbe u službi mode zaslužan je nizozemski brend obuće Studio Hagel koji se pošteno narugao zavrzlami na relaciji Balenciaga-Ikea stvorivši model tenisica koji imitira siluetu Balenciaginih tenisica Speed Trainer u kombinaciji s torbom Frakta.

Danska dizajnerica Signe Ralkov otišla je korak dalje stvorivši, ni više ni manje, limitiranu verziju Ikea tangi.

Novonastalu situaciju na modnoj sceni internetska trgovina Chinatown Market odlučila je unovčiti u svoju ponudu uvrstivši model kupaćeg kostima, haljine, natikača i kape stvorenih od Ikeine torbe.

Trendovska ogrlica choker, čija popularnost ne jenjava iz sezone u sezonu, sada je dobila i Ikeinu verziju.

Objavu dijeli iLiL (@ililtokyo)