NOVI TREND

Roditelji plaćaju detektive kako bi špijunirali djecu

03.12.2009 u 07:34

Bionic
Reading

Zbog zabrinutosti da njihovi tinejdžeri konzumiraju drogu, seks te da se kreću u lošem društvu, sve više australskih roditelja plaća privatne detektive koji prate njihovu djecu

Jedan privatni detektiv iz Melbournea kaže kako ima posla više nego ikad, a najviše ga  angažiraju upravo roditelji koji plaćaju da im špijunira tinejdžere. Neki čak odlaze na školske zabave i ondje drže djecu na oku.

Mnogi detektivi čak koriste i Facebook i MySpace kako bi uhodili tinejdžere i saznali jesu li dio kakve bande te koriste li alkohol i drogu i jesu li seksualno aktivni. Također, mnogo tinejdžera daje pratiti svoje kćeri tinejdžerice zbog straha da ne zatrudne.

'Imali smo slučajeva da tinejdžeri koriste marihuanu i droge. Takve stvari kažemo roditeljima, ali ne i policiji', rekao je jedan privatni istražitelj.

Ipak, stručnjaci kažu da se na ovaj način povjerenje između roditelja i djece može nepovratno srušiti te da je bolje angažirati školske savjetnike i psihologe ako postoji određeni problem ili tek strah od njega.