NOVI KONCEPT

Rio Mare pokrenuo projekt 'Odgovorna kvaliteta'

15.03.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Jedan od vodećih proizvođača u kategoriji konzervirane ribe - Rio Mare - pokrenuo je projekt 'Odgovorna kvaliteta' koji osim ponude kvalitetnih proizvoda podrazumijeva i potpunu odgovornost prema okolišu te socijalnom kontekstu u kojem djeluje. Navedeno je još važnije u prehrambenoj industriji u kojoj su zdravlje i dobrobit ključne vrijednosti

'Odgovorna kvaliteta' predstavlja potpun koncept kvalitete te je odgovorno razvijen duž cjelokupne proizvodne linije - od trenutka ulova ribe pa sve do serviranja na stol. Ovo je izbor koji potvrđuje i vrednuje dugogodišnje napore kompanije te pokazuje smjer u kojem će se razvijati. Uključuje:

1.Održiv ribolov i upravljanje ribljim resursima
2.Poštivanje okoliša
3.Poštivanje ljudi
4.Odabir sirovina
5.Stroge analize i kontrole
6.Sljedivost proizvoda/transparentan pristup informacijama o porijeklu ribe
7.Poticanje zdravih prehrambenih navika

Svaka Rio Mare konzerva ima svoju priču – od mora do stola

Jedno od najvažnijih načela je sljedivost proizvoda, odnosno transparentan pristup potrošača nizu informacija o porijeklu proizvodu, primjerice vrsti plovila upotrijebljenog za lov, područje i datum ulova, tehniku ulova, vrstu konzervirane tune i datum konzerviranja.

Sadržaj svake konzerve strogo je određen i svaka Rio Mare konzerva tune ima svoju priču – od mora do stola. Stoga je Bolton Alimentari uveo najsuvremenije web praćenje proizvoda. Unosom koda sa svake konzerve Rio Mare online putem u roku od 48 sati mogu se dobiti sve informacije o porijeklu tune.

Informacijama se u svakom trenutku može pristupiti na internetu ovdje

Gdje je kvaliteta, tu je odgovornost

Iako je hrana ugodno iskustvo, ono nosi i određenu odgovornost. Ukratko, uživanje u dobroj hrani ide rukom pod ruku s težnjom za zdravom prehranom i održavanjem zdravlja. Odgovorna prehrana ne samo da poboljšava životni stil pojedinca, nego i pozitivno utječe na dobrobit društva.

Nutricionisti danas savjetuju jedenje ribe barem dva puta tjedno kako bi prehrana koristila zdravlju i da bi bila uravnotežena i zdrava. Naime 100 g tunjevine u maslinovu ulju zadovoljit će približno 20 posto dnevnih potreba odrasle osobe za fosforom koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubi. Rio Mare tuna bogata je vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju. Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine.

Rio Mare tuna u maslinovom ulju – najpopularnija!

Rio Mare tuna u maslinovom ulju najpopularnija je i najomiljenija Rio Mare tuna hrvatskih potrošača. Razlog njezine popularnosti u samoj je tunjevini, jer sadrži samo odabranu tunjevinu visoke kvalitete, ne sadrži konzervanse i umjetne arome i preporučljiva je kao potpun obrok za cijelu obitelj.

Lagan, ukusan i zdrav obrok od najbolje tunjevine i pažljivo biranih sastojaka, a bez konzervansa, predstavljaju i Insalatissime Rio Mare, svježe salate autentična okusa, dostupne u pet ukusnih recepata. Insalatissime Rio Mare konzervirane su na tradicionalni način u tipičnoj zdjelici koja se jednostavno otvara.