SVE ZBOG KOŽE I KRZNA

Rihanna i Zeta-Jones na listi najgorih modnih zločina

30.12.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Iako smo ih uglavnom naviknuli gledati na listi najbolje odjevenih zvijezda, Rihanna, Kate Moss, Catherine Zeta-Jones i Elizabeth Hurley našle su se na puno manje poželjnoj listi, u društvu najgore odjevenih, barem prema izboru aktivista PETA-e

Svake godine aktivisti za prava životinja, okupljeni u udrugu People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), sastavljaju listu slavnih osoba koje su zbog svojih modnih hirova ugrozile prava životinja. Među grešnim ljubiteljicama krzna koje konkuriraju za nagradu najgore odjevenih slavnih osoba u 2009. godini po izboru PETA-e, našle su se i Rihanna (21), Kate Moss (35), Catherine Zeta-Jones (40) i Elizabeth Hurley (44).

‘Pobjednicu’ će odlučiti internetska anketa na stranici www.peta.org, a rezultati će biti poznati u veljači, kada će nagradu ‘najboljem’ dodijeliti britanska dizajnerica Stella McCartney (38), poznata po svom protivljenju korištenja kože i krzna u modi.

Prošle godine među nominiranima su bile Paris Hilton (28) i Christina Ricci (29) koju je nominacija odvratila od daljnjeg nošenja krzna. ‘Nisam mislila nikome nauditi svojom neosjetljivošću, primila sam poruku jasno i glasno. Ispričavam se za svoje postupke’, izjavila je tada Christina Ricci.

‘Jedna od najvulgarnijih grešnica ove godine je Catherine Zeta-Jones, koja ne može izaći iz sobe ako se od glave do pete ne zamota u kožu nekoliko različitih vrsta, ne samo u oderanu krznenu životinju, već i u kožne hlače ili barem s torbom od krokodilske kože’, rekao za The Guardian Dan Mathews, potpredsjednik PETA-e: ‘Ona više djeluje kao serijski ubojica nego kao zvijezda.’