veliki modni transfer

Riccardo Tisci napustio Givenchy, odlazi u Versace?

03.02.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Riccardo Tisci nakon 12 godina napušta modnu kuću Givenchy, a već se nagađa kako bi talijanski dizajner mogao prijeći u Versace

Prema navodima Women's Wear Daily dizajnerska ikona Riccardo Tisci kojem se često pripisivao osebujan i prepoznatljiv stil legendarne modne kuće Givenchy napustio je francusku modnu kuću nakon 12 godina kreativnog stvaranja.

Iz Givenchyja su potvrdili kako su jesensko-zimska muška kolekcija i couture kolekcija za 2017. godinu, koje su debitirale ranije u siječnju, Tiscijeve posljednje kolekcije za modnu kuću Givenchy.

Spekulira se kako bi dizajner mogao prijeći u Versace, a neki izvori su potvrdili kako je prekid suradnje bio rezultat zajedničke odluke, te je Tisci iz Givenchyja otišao u prijateljskoj atmosferi.

Ipak, zbog dizajnerovog odlaska, Givenchy je najavio kako neće sudjelovati na narednom Pariškom tjednu mode koji je zakazan za 28. veljače.

Riccardo Tisci odijevao je brojna poznata holivudska lica. Meryl Streep je nedavno nosila njegov dizajn na dodjeli Zlatnog globusa u kojem je održala impresivan govor protiv Donalda Trumpa. Cate Blanchett, Naomi Campbell, Kim Kardashian, Jessica Chastain i Nicki Minaj jedne su od njegovih najvjernijih fanova koje je Tisci nebrojeno puta odijevao u Givenchy.

BREAKING: Celebrity-favourite designer #RiccardoTisci has left #Givenchy after 12 years.

Fotografiju objavljuje ELLE Canada (@ellecanada)

Modnu kuću Givenchy osnovao je 1952. godine Hubert de Givenchy, a najpoznatija zvijezda koja je nosila njegov dizajn bila je i ostala Audrey Hepburn, pojavivši se u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' u maloj crnoj haljini. Givenchy se umirovio 1995.,a nakon njega dizajnersku palicu su preuzeli John Galliano, Alexander McQueen i Julien Macdonald, no nitko od njih nije bio uspješan kao Tisci.

Relativno nepoznat široj javnosti kada je 2005. godine došao u Givenchy, Riccardo Tisci uspješno je redizajnirao estetiku francuske modne kuće u vidu novog stoljeća, spojivši 'haute couture' i uličnu modu.

Njegove majice s printevima i skejterske slip tenisice s rotvajlerom, bambijem, te cvijećem i lubanjama privukle su nove, mlađe generacije i zabilježile rast vlasničke tvrtke Louis Vuitton & Moët Hennessy, te suradnje s poznatim reperskim imenima Jay Z-jem, Kanye Westom i A$AP Rockyjem, a Tisci je pokrenuo i suradnju s Nikeom.