Futuristički i inovativni

Redizajnirani modeli: Evo kakve kožne jakne ćemo nositi u novoj sezoni

20.08.2023 u 20:42

Bionic
Reading

Predimenzionirane, s retro šarmom ili notama futurizma - u novoj sezoni zaljubljenice u modu dočekat će redizajnirani modeli omiljenih kožnih jakni

Velike su šanse da u svojoj modnoj kolekciji već posjedujete kožnu jaknu, no ako ste nekako uspjeli odoljeti ovom klasiku prijelaznog razdoblja, postoje sve indikacije da ćete se ove sezone i vi zaljubiti u njih.

Naime, kožne jakne ćemo u narednim mjesecima gledati u pregršt redizajniranih modela kojima je uistinu teško odoljeti pa nema sumnje kako će modne ovisnice pohrliti u kupovinu još barem jednog ili više komada.

Modne revije jesen/zima 2023-2024. pokazale su nam kako će upravo ovaj modni klasik biti glavna zvijezda nadolazeće jeseni, a mnogi brendovi prihvatili su se zadatka dizajnirana modernih i inovativnih kreacija.

Prada: Blejzer od antilopa

Od svih opcija koje se nude za hladnije mjesece, jedna je već postigla viralni status od samog trenutka kada je smo je mogli vidjeti na modnoj pisti.

Upravo nas Prada ove sezone iznenađuje svojom reinterpretacijom kožne jakne kroz blejzer od antilopa. Talijanski brend tako spaja sofisticiranost klasičnog blejzera s originalnošću i svestranošću kože, stvarajući jedinstven i ekskluzivan komad.

Osim toga, korištenje antilopa umjesto tradicionalne kože daje ovom odjevnom predmetu meku i luksuznu teksturu, što ga čini savršenim saveznikom za najsofisticiranije događaje.

Prada predlaže nišenje u kombinaciji s delikatnim suknjama, no činjenica jest da neće pogriješiti niti stiliziranjem sa svakodnevnim trapericama.

Saint Laurent: Bomber sa širokim ramenima

Saint Laurent ulazi u duh 80-ih i donosi kožnu jaknu bomber stila s predimenzioniranim ramenima.

Nadahnut snažnim i odvažnim siluetama desetljeća, ova opcija pravi je statement komad koji naglašava žensku figuru ističući strukturu ramena, kreirajući moćnu i odvažnu siluetu.

Brend se poigrava paletom klasičnih boja, poput crne i smeđe, što je čini idealnim komadom za večernji look uz haljinu, ali i savršenim spojem za ležernije kombinacije uz traperice i čizme.

Courréges: Dekonstruirana kožna jakna

Francuska kuća Courréges, poznata po svom retro-futurističkom stilu, ove nas jeseni iznenađuje jedinstvenom reinterpretacijom kožne jakne. Njihov dekonstruirani model kombinira klasičnu kožu s neočekivanim krojevima i avangardnim detaljima.

Na taj se način Courrégesov prijedlog poigrava s različitim siluetama i volumenima, stvarajući odvažne i nesvakidašnje izglede.

Asimetrični krojevi te detalji u obliku pruga i zakrpa daju avangardan izgled koji neće proći nezapaženo. Što se tiče palete boja, brend stavlja sve na crnu, jasno dajući do znanja da je reinterpretacija savršene klasike jedan od najzvučnijih estetskih trendova sezone.

Hermes: Inovativni kožni baloneri

Još jedan brend koji se nije želio odreći kožne jakne za sljedeću sezonu je Hermès. Među njihovim modelima nalazimo obrnute kapute, ali, prije svega, stilove koji su dominirali 2000-ima: od kožnih balonera do pripijenih jakni nostalgične siluete, francuska kuća svoju inspiraciju nalazi na početku tisućljeća.

Riječ je o posebno svestranim komadima koji dosežu status esencije garderobe i koji će vam sigurno iznova biti od velike koristi.