ODUPRI SE

Reci 'ne' robovanju modi!

02.02.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Moda je nezaobilazan dio života gotovo svake djevojke. No, dok su jedne modno osviještene, a opet jedinstvene, druge se mijenjaju baš poput fotografija u modnim časopisima

Robovanje modi za neke može postati veliki izazov, posebice danas, u doba recesije, kada se svaka kuna preokrene dvaput prije nego se potroši. Praćenje svih modnih časopisa, čitanje od korica do korica što je novo u prevrtljivom svijetu mode, davanje novaca na najnovije modne krpice i stvarčice može postati prava opsesija. Stoga pogledaj kako se otkinuti iz njezinih privlačnih ralja i stvoriti vlastiti stil!

Vjeruj instinktima!

Vjeruj svojim instinktima i procijeni što ti najbolje stoji, dakle što ide uz tvoju put, osobnost, frizuru i – mjesto u svijetu! Ovako ćeš razviti svoj stil.

Uzmi tek dio

Iz svijeta mode po časopisima uzmi samo ono što ti se najiskrenije sviđa, ali uzmi u obzir da ni taj modni krik neće trajati vječno.

Shvati prolaznost mode

Shvati proces sazrijevanja, ali i umiranja određenih modnih stvari. Dakle, moraš vidjeti kad neki modni savjet odlazi u ropotarnicu modnih savjeta i nije više IN. Trendovi prestaju biti trendovi jer su možda previše šokantni (donje rublje kao odjeća za izlazak) ili nespretni (npr. cipele na visokim platformama).

Mijenjaj

I kad ti se nešto iz svijeta mode sviđa, ne moraš to prihvatiti bez ikakvih izmjena. Npr. sviđaju ti se mini suknje, no ne možeš naći dužinu kakvu bi htjela, sve su nekako - prekratke. Tada kupi kakvu nađeš i sama (ili zamoli mamu, tetku, baku) našij dio platna na suknjicu – tako ne samo da ćeš dobiti dužinu koju želiš, već i sasvim novu suknju jedinstvenog, TVOG stila!

Kombiniraj

Uvijek je dobro pomiješati neki trendi komadić odjeće s klasičnom odjećom.

Prekrši privila

Modna pravila su da se krše, stoga i ti to napravi i šokiraj druge. Ako kažu da je u modi ravna kosa – ti uzmi velike uvijače i nakovrčaj je. I nosi je s ponosom! Ta tko ti što može?!

Samopouzdanje je uvijek u modi

Radi na svom samopouzdanju jer, u biti, ono je ključ svega. Imaš li samopouzdanja – što god obukla, izgledat će fantastično na tebi!

Ogledalo, ogledalce

Dobro se pogledaj u ogledalo, vidi kakve si građe, koje su ti mane, a koje prednosti. Ovako će ti kupovina krpica ići lakše jer ćeš znati što tražiš.

Dubina novčanika

Također, dobro pogledaj u dubinu novčanika svojih roditelja te u svoju kasicu prasicu. Tek tada ćeš znati što od modnih savjeta možeš slijediti. No, ne trebaš klonuti duhom ako se radi o malo novaca koje imaš na raspolaganju za osvježavanje garderobe. Sigurni smo da u ormaru imaš brda stare odjeće koja se uz malo truda može pretvoriti u lijepe nove modne predmete. Neka ti kao okvirni vodič pomogne naš tekst o Kat vod D koja od starih majica stvara nove