DOBRO SE INFORMIRAJTE

Razmišljate o ugradnji ekstenzija u kosu? Evo što sve morate znati o tome

31.08.2019 u 16:52

Bionic
Reading

Iako je to nekoć bilo nezamislivo, danas u trenu možete svoju kratku frizuru pretvoriti u bujnu dugu kosu. Ekstenzije za kosu više nisu tabu tema, ali još uvijek ima mnogo nedoumica i nepoznanica oko njihove ugradnje

Ako ste jedna od onih dama koja svoju kratku frizuru želi zamijeniti dugim lasima, a nemate strpljenja čekati da kosa izraste onda su ekstenzije pravo rješenje.

Mnoge žene koje prirodno imaju tanku kosu ili koja ne raste dovoljno odlučuju se na ovaj tretman ljepote. Ekstenzije su umeci od prirodne ili umjetne kose koje se pričvršćuju na vlasi i mogu trajati od 6 tjedana do 5 mjeseci.

Postoji nekoliko vrsta, a najkvalitetnija je i ujedno i najskuplja varijanta.

1.Ekstenzije s kopčicama

Umetke u raznim veličinama i bojama možete kupiti na 'klipsu'. Ovdje govorimo o najjednostavnijem načinu ugradnje ekstenzija koje možete koristiti čak i bez odlaska frizeru. Stavljaju se i skidaju prema potrebi. Ukoliko još uvijek niste u potpunosti sigurni želite li ugraditi 'prave' ekstenzije, ovo je dobra generalna proba.

2. Ekstenzije s ljepilom

Nešto dugotrajnije rješenje za sve žene koje vole dugu kosu bit će ekstenzije koje se lijepe za već postojeću vlas na vašem tjemenu.Vlasi prave ili umjetne kose (sugerira se prava) lijepe se posebnim zagrijanim ljepilom na početak odabrane vlasi. Važno je napomenuti da se ovakve ekstenzije uklanjaju također posebnom tehnikom i sredstvima kod frizerskih stručnjaka. Za ovakav beauty tretman trebat ćete izdvojiti nešto više novaca nego za umetke s kopčom.

3. Ušivene ekstenzije

U ovom postupku također se većinom biraju prave vlasi kose koje se nadodaju na vaše vlasište. Prije svega potrebno je uviti kosu uvijačem, a potom se ekstenzije ušiju kao pletenice u sam vrh vlasi i to uglavnom na donjem dijelu glave. Ova tehnika koristi se za popunjavanje kose koja je rijetka i oštećena. Stručnjaci tvrde da su ove ekstenzije dugotrajnije i da rjeđe pucaju.

4. Ekstenzije povezane s kosom

Kod ove metode pramenovi se povezuju s prirodnom kosom plastičnom ili keratinskom bazom i postupak traje dulje. Umetanje se mora ponavljati svaka 4 mjeseca, ovisno o rastu prirodne kose. Ta je metoda skuplja, ali daje dugotrajnije rezultate. Povezivanje ekstenzija s prirodnom kosom može biti ultrazvukom, laserom, topljenjem lemilicom ili pričvršćivanje mikro- ringovima.

Prije nego se odlučite koju tehniku i vrstu ekstenzija želite važno je boju istih odabirati na danjem svijetlu kako bi podudarnost bila što bliža i kako tonovi ne bi odstupali jedni od drugih nakon ugradnje.

Također, savjetuje se uzimanje prirodnih ekstenzija jer su mnogo jednostavnije za održavanje. Kako održavati ekstenzije? Važno je dobro brinuti o svojim ekstenzijama, koje god one vrste bile. Napominje se da ukoliko imate ekstenzije na klipsu, iste perete odvojeno nego svoju kosu.

Također, ekstenzije ne treba prati više od tri puta tjedno kako raznim uljima i sastojcima iz šampona ne bi izgubile svoj sjaj i mekoću. Nježno četkajte ekstenzije od gornjeg ruba pa sve prema vrhovima, ukoliko imate one od umjetne kose ne pretjeruje radi elektriciteta koji bi mogao nastati. Savjetuje se korištenje šampona za kosu bez sulfata koji neće isušiti ekstenzije. Povremeno dodajte dvije do tri kapi kokosovog ili bademovog ulja dok čistite ekstenzije kako bi povratile stari sjaj.