AH, LJEPOTA

Razlog zbog kojeg je puno skuplje biti žena

24.09.2013 u 09:32

Bionic
Reading

Većina muškaraca dnevno ne koristi nijedan proizvod za njegu, a žene u prosjeku koriste jedan do dva. Dio njih tijekom njege koristi čak šest proizvoda dnevno

Iako je na tržištu pregršt kozmetičkih preparata za muškarce žene još uvijek prednjače kada je potrošnja i upotreba make-upa i proizvoda za njegu u pitanju.  Naime, kako bi utvrdili tko su bolji potrošači kozmetičkih proizvoda, Huffingoton Post i YouGov proveli su istraživanje na tisuću odraslih. U istraživanju su otkrili koliko dnevno proizvoda za njegu i uljepšavanje koriste muškarci, a koliko žene.


Zanimljivo je kako 35 posto žena dnevno koristi jedan do dva proizvoda, a 17 posto koristi tri ili četiri različita proizvoda na dan.
Za razliku od žena, većina muškaraca, čak 54 posto ne koristi nijedan proizvod za njegu.

No u jednom segmentu istraživanja može se povući paralela između muškaraca i žena. Naime, 33 posto muškaraca i 35 posto žena priznalo je da svaki dan, prilikom dnevne njege, koriste jedan do dva proizvoda.

No zanimljivo je kako sedam posto žena koristi do šest proizvoda na dan, uspoređujući ih sa samo jedan posto muškaraca koji koriste isti broj preparata za njegu. Nije čudo stoga što žene godišnje na proizvode za ljepotu i njegu potroše više od 426 milijardi dolara.