KAKO UBITI M6

Razbio vlastiti BMW M6 u Frankfurtu u znak protesta!

17.09.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Sjaj i blještavilo frankfurtskog salona automobila zasjenio je mini incident ispred samog ulaza na sajam. Poslovnjak iz Italije demonstrativno je uz pomoć prijatelja razbio svoj M6 zbog, kako tvrdi, čitavog niza kvarova na autu te opće ignorancije talijanskog uvoznika i njemačkog proizvođača…

Ovaj talijanski biznismen kupio je 2008. u Italiji BMW M6 za tričavih 120.000 eura. Od prvoga dana, tvrdi on, auto nije radio kako treba, proizvodio je čudne zvukove i stalno imao kvarove. BMW Italija nije mu priznao garanciju. Svaki put kad bi prištekali moćnu M6-icu na kompjutor serviseri bi ustvrdili da je auto posve ispravan. A, tvrdi vlasnik, nije bio.

Žalio se i u centrali u Münchenu, više puta pisao talijanskoj ispostavi, ali u pravilu su ga odbijali i tvrdili da je auto ispravan. Na kraju ih je tužio, a sudski inženjeri (zajedno s još par iz Njemačke) ustanovili su da auto zaista ima probleme. Ali BMW ih nije priznao pod garanciju. Štoviše, korporativni BMW tvrdio je da je odgovorna talijanska ispostava, a lokalni se BMW pravio lud jer samo uvozi i prodaje aute, a proizvode se u Njemačkoj. Pat-pozicija.

Ne budi lijen, umjesto da se još sedam do 10 godina povlači po talijanskim sudovima (toliko, čini se, kod njih traju sudski sporovi…) vlasnik je odlučio pokazati što misli o servisnoj mreži i službi za klijente bavarskog diva. Nije baš da ih je zaboljelo jer vlasnik je ipak bemburu platio, ali takva antireklama u vrijeme kad su oči cijelog auto svijeta uprte u Frankfurt? Mogli su i bez toga.