DRVO, KAMEN I ŽELJEZO

Raskoš ambijentalnog ugođaja u svakom domu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ambijentalno uređenje može biti stilski vrlo različito, a definirat će ga ambijent tipičan za određeno podneblje. Odabir je najčešće vezan uz područje koje nas okružuje ili krajeve čiji način života osjećamo bliskim i opuštajućim. Odabir tipa ambijentalnog uređenja vrlo je individualan i ovisi o karakteru, sklonostima te načinu života i rada obitelji ili pojedinca

Ambijentalni ugođaj prostora stvorit će se kroz primjenu određenih stilova namještaja te različitih materijala, kao što su drvo u finijim i grubljim završnim obradama, kamen i opeka  različitih vrsti, boja, dimenzija i načina slaganja ili polaganja, metali - od kojih se najčešće koristi kovano željezo teprirodne tkanine različitih boja i uzoraka.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ugođaji tako uređenih prostora pojačat će se i kroz primjenu sitnih detalja, tipičnih za određeno područje i ambijent koji se želi stvoriti. Stari predmeti, najčešće sačuvani u tavanskim riznicama predaka, idealno će nadopuniti željene ugođaje u prostoru. Okus starine i patine naglašava ambijent i stvara dojmove kakve ne može zamijeniti nova replika istog predmeta. Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ambijentalnom ugođaju.

Ambijenti u kojima živimo najčešće su moderni i minimalistički te kao takvi prilagođeni ubrzanom tempu današnjice i održavanju i čišćenju prostora. Takvi razlozi za odabir stilova nametnutih najnovijim trendovima realni su i opravdani. Minimalizam oslobađa prostor i stvara prozračnost neopterećenu detaljima.

Upravo zbog toga, ambijentalna uređenja najčešće se primjenjuju u kućama za odmor ili apartmanima, a nešto rjeđe u stambenom prostoru u kome se svakodnevno boravi. Ipak, to nije pravilo jer postoje pojedinci koji imaju želju i mogućnost svoj stambeni prostor pretvoriti u ambijent koji nije dio njihove urbane okoline te tako postići dodatnu kvalitetu stanovanja. Isto tako, pojedinci koji žive u prirodnim okruženjima, udaljenim od gradske vreve, često se ambijentalnim uređenjem stapaju s okolinom u kojoj žive.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ambijentalno uređenje interijera može biti popraćeno i ambijentalnim uređenjem eksterijera. Okućnice, vrtovi, terase ili balkoni, oplemenjeni ambijentalnim ugođajem kroz primjenu stilskog vanjskog namještaja, načina popločenja, ograda i rasvjete, kompletirat će dojmove koji se stvaraju u interijeru te ih otvoriti prema vanjskom prostoru.

Svi oni koji u svom stambenom prostoru žele postići kombinaciju modernih i ambijentalnih ugođaja, imaju priliku to vrlo jednostavno postići odabirom geometrijskih linija namještaja izvedenom u drvu ili umjerenim jednobojnim izvedbama. Takav namještaj doći će do punog ambijentalnog izražaja uz primjenu kvalitetnih detalja, rasvjetnih tijela, tkanina s tipičnim uzorcima te drvenih ili kamenih podova. Kombinacija modernog i ambijentalnog zadovoljit će sve one koje traže pomak od svakodnevice i cijene tradicionalne vrijednosti.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ambijentalno uređenje pruža svu udobnost i komoditet tipičan za suvremeno uređenje stambenog prostora. Najnoviji kućanski uređaji na tržištu se mogu naći i u retro izvedbama te tako oblikovno uklopiti u bilo koji tip ambijentalnog uređenja interijera. Inteligentni sustavi upravljanja vrhunac su tehnoloških dostignuća u kućama i potpuno su neovisni o stilskom izražaju. Primjenom takvih sustava i ambijentalnog uređenja stvara se fantastičan spoj tehnologije, koja olakšava stanovanje, i ugođaja koji potpuno opušta i nadahnjuje.

Spoj tradicije i dostignuća koja oslikavaju život 21. stoljeća, predstavlja stvarnost u kojoj živimo i podsjeća nas da je ona mješavina prošlosti i budućnosti, ambijentalnih vrijednosti i tehnološkog napretka te njihova integriranja s ciljem povećanja kvalitete stanovanja.


Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi