JEDNA HALJINA, STO VERZIJA

Rajsferšlus-haljina za modne šmekerice u krizi

18.02.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Unatoč recesiji, za ljubiteljice moderne obleke nema krize – dizajneri su kreirali rajsferšlus-haljinu koju možete nositi na stotinu načina

Zip, smičak ili rajsferšlus ustoličio se protekle sezone kao apsolutni must have! Osim na cipelama, torbicama i broševima, rajsferšlus je sada svoje mjesto dobio i na haljini. I to ne na običnoj haljini, već na onoj koju možete nositi na doslovce stotinu načina.

O čemu je riječ?

Kako bi doskočio krizi u ormaru, modni dizajner Sebastian Errazuriz kreirao je haljinu u koju je ugradio 120 zipova, stvorivši jednim potezom stotinu odjevnih kombinacija. Skidanjem i kombiniranjem ciferšlusa dobivate raznorazne haljine, majice i suknje. Ovaj multifunkcionalni komad robe možete nositi kao jednodijelnu haljinu ili kao dvodijelni komplet.


Tridesetjednogodišnji dizajner nada se da će njegova crno-srebrna kreacija pokrenuti novi trend u kulturi odijevanja.

'Ovu multifunkcionalnu haljinu sam kreirao potaknut stalnim modnim mijenama i stalnom potragom za novim trendovima. Osim toga, vjerujem da je ovakav koncept idealan za krizna vremena u kojima se trenutačno nalazimo', prenosi Errazurizovu izjavu Dailymail.com.

Svoju prvu rajsferšlus-haljinu Sebastian je napravio ručno i za to mu je trebalo otprilike dva mjeseca. Sada je u pregovorima da krene u masovnu proizvodnju, a kako je obećao – haljina bi trebala imati razumnu cijenu.