PROMO

Putujte svijetom, Vasco će se pobrinuti da vas razumiju gdje god dođete

06.06.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Koliko puta ste se našli u situaciji kad vam je na poslovnom ili turističkom putovanju hitno trebala neka informacija, a svuda oko vas su natpisi na jeziku koji vam je nerazumljiv? Ili, još drastičnije, na pismu koje vam je nepoznato?

Jasno da u tom trenutku ne možete računati da će vam u pomoć priskočiti kakav sposobni prevoditelj, no pomoći ima. Postoje danas mnogobrojne aplikacije s kojima biste se mogli snaći, no često s polovičnim, pa i dvojbenim rezultatima. Nije li onda bolje obratiti se iskusnijim i pouzdanijim pomagačima?

Vasco Electronics već je punih 15 godina jak igrač na tržištu elektronskh prevoditelja, a od početnog malog ureda u Krakovu stigli su do poslovanja u dvadeset zemalja na četiri kontinenta. Svojim proizvodima Vasco se obraća milijunskoj vojsci putnika svih kategorija, od poslovnih ljudi do backpackera.

Prijenosni pametni prevoditelj Vasco Translator V4 može biti od neprocjenjive pomoći svakome tko želi otkriti i iskusiti svijet bez jezičnih prepreka. Kod nekih to znači posjećivati spomenike i druge atrakcije, ali i njihovo bolje razumijevanje u nepoznatoj im sredini. Drugima omogućava nešto tako naizgled jednostavno kao što je naručivanje hrane i pića, a trećima otvara vrata kod nalaženja posla. Jasno, Vasco može biti iznimno koristan i poslovnim ljudima koji svakodnevno moraju dolaziti u dodir s klijentima iz različitih zemalja, ili pak pokretati poslove s druge strane jezičke barijere.

Na koncu - svijet je globalno selo, i komunikacija s novim i starim prijateljima, ili pak članovima obitelji na drugoj strani Zemlje neprocjenjiva je. I tu Vasco može priskočiti u pomoć, bez nervoze i krivo shvaćenih poruka.

Vasco Translator V4 je, uz sve navedeno, i više od prevoditelja. Naime, zahvaljujući ugrađenoj SIM kartici omogućava besplatan i neograničeni pristup internetu u više od 200 zemalja, pa uređaj možete koristiti gdje god vam je omogućen pristup mobilnoj mreži, bez dodatnog telefona ili WiFi veze. Ne može jednostavnije: uključite Vasco Translator V4 i počnite prevoditi, bez traženja točaka s WiFi signalom, od plaže preko lokalne tržnice do kakvog planinarskog doma. Neće vam trebati ni aplikacija, niti instalacija na pametni telefon, jer Vasco koristi svoj uređaj.

Ovakvo rješenje nudi i značajne uštede, jer praktički u cijelom svijetu imate pristup internetu, bez ovisnosti o lokalnim operaterima. I jasno, nećete morati beskonačno tipkati sasvim nepoznate riječi, često na nepoznatom pismu. Dovoljno je fotografirati neku tablu, jelovnik, red vožnje gradskog ili međugradskog prometa ili lokalne novine i za tren ćete ih moći prevesti na svoj jezik. Ako smatrate da to mogu i druge aplikacije, u pravu ste, no ne s pouzdanošću Vascovog Translatora V4, a ponekad vam o tome doslovno može ovisiti život, primjerice kod traženja liječničke pomoći ili u opasnim situacijama.

Na isti način Vascov V4 može vam pomoći i u drugom smjeru, prevođenjem vaših želja na strani jezik, i to trenutačno. Podržano je čak 108 jezika, odnosno više od devedeset posto svjetske populacije. Preciznije, glasovno prevođenje omogućeno je na 76 jezika uz eliminiranje pozadinskih šumova, fotografsko na svih 108, tekstualno na 90 jezika, a moguće je u grupnom chatu istovremeno komunicirati na više jezika, te učiti osnove čak 28 jezika. Pri prevođenju koristi se deset različitih prevoditeljskih alata, što omogućava točnost od 96 posto, čak i u neuobičajenim kombinacijama, recimo prevođenju na mandarinski ili japanski, ili s tih jezika, i to uz izgovor razumljiv ljudima oko vas.

Ono što je posebno dragocjeno jest jednostavnost upotrebe. Dovoljno je izvaditi uređaj iz kutije i krenuti, jer nema posebnog konfiguriranja, nema instaliranja aplikacija, kupovine SIM kartica, namještanja WiFi parametara... I pritom je izrazito otporan na sve vanjske utjecaje, od pada na tlo do prašine, uz višednevno trajanje baterije i veliki pregledan ekran. Pazilo se i na estetiku, korisnik može birati između pet boja.

Takav praktičan i ergonomski dizajn, naravno, prepoznat je u svijetu, pa su Vascovi prevoditelji nagrađivani nekim od najvažnijih dizajnerskih priznanja, poput 'Red Dot', 'New York Product Design Award', 'Good Design Award' ili 'The Good Design Award'.