LOT

Putovanje za Poljsku ili preko Poljske dalje u svijet... pitanje je sad!

01.07.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Uz metropole kao što su Varšava i svima poznati Krakov, u Poljskoj možete pronaći mjesta koja će vas istinski iznenaditi. Nije samo jug Europe poznat po dobrim vinima, pitoreskni grad Zielona Góra diči se titulom poljske prijestolnice pića bogova. Iz Rzeszówa krenite put netaknute i divlje planine Bieszczady. Ova i druga zanimljiva poljska mjesta sad su nadohvat ruke zahvaljujući 29 tjednih operacija na linijama poljskog avioprijevoznika LOT-a iz hrvatskih zračnih luka, a varšavska zračna luka čini se primamljivom alternativom za tranzit

LOT Polish Airlines, član grupacije Star Alliance, koji se već dobro udomaćio u Hrvatskoj, kao i cijeloj regiji, na vrhuncu ljetne sezone prometovat će na 9 međunarodnih linija iz Poljske prema pet hrvatskih zračnih luka – Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Najveći broj tjednih letova održava se između Varšave i Zagreba, gdje zrakoplovi ovog avioprijevoznika prometuju 13 puta tjedno, dvaput dnevno svaki dan osim ponedjeljkom.

Osim što Varšava zaslužuje pozornost kao zanimljiva prijestoljnica, vrijedi iskoristiti prednosti varšavske zračne luke kao 'huba'-a za tranzit. Zračna luka Varšava-Frédéric Chopin pogodna je i jednostavna alternativa za putovanja prema destinacijama LOT-ove mreže.

LOT svakodnevno povezuje Varšavu i Dubrovnik, a dodatno, svake subote, prometuje na liniji između Dubrovnika i Krakova.

Iz Rijeke LOT prometuje za Varšavu, jednom tjedno, a prvih dana u srpnju kreću još dvije linije, za Zielonu Góru (nedjeljom) i Rzeszów (utorkom).

Na liniji između Varšave i Splita LOT leti triput tjedno, ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom, dok iz Zadra leti subotom za Varšavu i Rzeszów.