NEW YORK FASHION WEEK

Punokrvne ljepotice zauzele piste New Yorka

15.02.2010 u 12:23

Bionic
Reading

Pozitivno ocijenjena revija kojom se u nedjelju na tjednu mode u New Yorku predstavila dizajnerica Victoria Beckham, zaokružila je dugo iščekivani modni vikend. Isticali su se i Herve Leger by Max Azria, Diane von Furstenberg, Lacoste, Miss Sixty, Alexander Wang i Jason Wu

Beckhamica je svoju kolekciju jesen/zima 2010/11. u New Yorku predstavila u intimnijoj atmosferi, njezini su gosti bili birani modni znalci, urednici i kupci i svakog je osobno pozdravila. Svojim se kreacijama vratila u komični roman Dick Tracy nastao u 1930-ih. Vidljivo je to kako po krojevima, tako i bojama i igrom grafitima. Narančasto crvenu boju Victorija Beckham, sve uspješnija kao dizajnerica, naziva 'punokrvnom'.

Unatoč bojama, padajućim naborima, pokojoj metalik kreaciji, sve je bilo skladno, haljina po haljina, ali i ukupni dojam na pisti. Zamislite kućni ogrtač koji seže do poda, i to u zlatnom metalik izdanju, zauzdanom u pojasu tek diskretnim remenom – tako izgleda diva kakvu zamišlja Beckham.

Boja bijele kave dominira na dugim haljinama stvorenim za crveni tepih. Klasične haljine koje sežu do koljena imaju V ili lađa izrez, i to u nebesko plavoj i indigo boji. Ravne linije kroja ponekad presijecaju elegantni, jasno definirani nabori. Crna haljina dizajnirana je kao francuski kaputić, stegnut u pojasu remenom, naravno bez ijednog gumba, što ostavlja mjesta za poigravanje prorezima.

Jason Wu napokon se odmaknuo od klasičnih odijelca i u kreacije uklopio malo avanturističkog duha, baš kao i Wang koji se priklonio opasnim darkericama koje se vole igrati otkrivanjem pojedinih dijelova tijela.

Herve Leger by Max Azria pokazao je kako će izgledati opasna zavodnica u crnim uskim hlačama, sakoima, mini haljinicama. Igra teksturama pokazuje kako izgleda hodajuća mumija, koja je usto vrlo seksi.

Kod Diane von Furstenberg prevladava siva boja uz malo diskretnog paunovskog šarenila na kratkim asimetričnim haljinicama. Čini se da komadi odjeće sa šljokicama i zlatnim metalik odsjajem također neće izgubiti na vrijednosti.

Miss Sixty i iduće će zime biti nenadmašno mladenački otkačena, printevi u boji čine je, doslovno, lutkicom s naslovne strane magazina.

Crno-bijeli novinski print obvezan je i na trapericama, haljinice su smjelo kratke, koža je neizbježna.

Lacoste ostaje vjeran crvenoj, plavoj i zelenoj boji kod većine kreacija. U boji bijele kave dolaze odijela i elegantne pletene veste te nazuvke. Zanimljiva je i igra crveno crnom kombinacijom – crvenom haljinom na kratke rukave i crnim šalom te nadlakticama. U svakom slučaju, bilo je tu za svakoga ponešto, i za mlađu i za ozbiljniju populaciju.