ODMOR I UŽIVANCIJA

Prvomajski jelovnik za ljubitelje dobre hrane

01.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Praznik rada ove se godine obilježava usred tjedna, a prognostičari najavljuju prave ljetne vrućine pa će većina okupiti društvo i odmoriti uz dobru hranu

Bez obzira na to jeste li se odlučili zaroštiljati s ekipom ili Praznik rada provesti kod kuće, idealan je dan da se počastite dobrom hranom koja je brzo gotova i vrlo ukusna.

Uz meso i najrazličitije priloge te puno povrća u vrućem prvomajskom danu odlično će odgovarati proljetna salata koja će vas rashladiti i upotpuniti bilo koji meni. Povrća već imate veliki izbor, a čar salata je u tome da možete dodavati ono što najviše volite. Za nešto drugačije, probajte recept za proljetnu salatu s krastavcima, avokadom, klicama i finim dresingom.

Ovaj jednostavan recept za piletinu s limunom i začinima možete brzo spraviti te pročitajte koja je tajna savršeno pečenog mesa

Uz tradicionalni grah kao varivo ili pak na salatu ove godine možete napraviti nešto novo i pripremiti namaz od graha koji je gotov za desetak minuta i k tome ga možete čuvati u hladnjaku do tri dana. Na roštilju možete prepržiti kruh, staviti namaz i uživati u slasnom zalogaju.

Budući da bi u cijeloj Hrvatskoj trebalo biti lijepo i toplo vrijeme, puno će se vas odlučiti na roštiljade i izlete, a ako želite dodati još nešto od mesa na svoj meni, probajte pikantna svinjska rebrica. Uz najfinije meso uvijek dobro dođe malo povrća na žaru koje će upotpuniti bilo koju kombinaciju i vrstu hrane.