RECEPTI ČITATELJA

Jeste li već probali pikantna svinjska rebrica?

12.04.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Proljeće je konačno stiglo i možda ćete već ovaj vikend roštiljati s dragim ljudima. Ako je tako, na svoj meni dodajte i pikantna svinjska rebrica

Sastojci:

2.000 g svinjskih rebrica bez kože
50 g meda
50 g češnjaka
2 glavice crvenog luka
3 velike žlice ljute crvene paprike (ili tabasco)
2 velike žlice koncentrata od rajčice
0,2 l ulja
sol
papar

Priprema

Crveni luk i češnjak sitno narežemo i dodamo rajčicu, ljutu papriku, ulje te zajedno sa začinima pomiješamo kako bismo dobili umak, odnosno premaz.

Rebrica tada ostavimo neko vrijeme da se tako premazana mariniraju. Dok se rebrica mariniraju, treba zapaliti vatricu na roštilju. Kad je vatra spremna, rebrica lagano pečemo uz stalno premazivanje umakom.

Recept za pikantna svinjska rebrica s roštilja poslala nam je Marijana Blažinčić iz Gornje Zdenčine.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati poklone tportala