modni klasici kao vrući trend

Provjerite prije nego što krenete u šoping: Ovih sedam jesenskih trendova vjerojatno već imate u ormaru

29.09.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Nova sezona tradicionalno donosi i pregršt novih modnih hitova, no među njima redovito se skrivaju neki stari, već dobro poznati trendovi koji su s godinama postali pravi klasici. Naime, određeni modni komadi koje već vjerojatno imate u svom ormaru činit će okosnicu sjajnih jesenskih stajlinga

Jedna od karakteristika mode je prolaznost trendova, ali i postojanje određenih odjevnih komada koji su se s godinama nametnuli kao modni klasici.

Mnogi trendovi iz prošlosti u nekom trenutku postanu modni klasici, no uz tek nekoliko detalja te vještim kombiniranjem ti komadi, koje vjerojatno već imate u ormaru, postaju najnoviji trend. Naime, za odlične, trendi stajlinge nije potrebno potrošiti puno novca, već je potrebno modno znanje stilizaranja odjeće koju već posjedujete, a u tome će vam ovaj vodič itekako dobro doći. Naime, uz jednostavno savjete čak sedam starih odjevnih komada lako ćete transformirati u pravi jesenski trend.

  • +22
Sedam jesenskih trendova Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dulje košulje

Svi u ormaru sigurno imaju barem jednu više, manje običnu košulju s gumbićima. Bez obzira radi li se o modelu u bijeloj, prugastoj ili nježnim pastelnim bojama, ove jeseni košulja se nosi kao neka vrsta 'jaknice'. Košulju možete, za toplijih dana, nositi preko majica i topića umjesto kardigana ili pak ispod majica i vesta, a za stajling inspiriran 90-im nosite je s remenom.

Nabrane hlače

Naravno, traperice će uvijek biti dio jesenskih trendova, ali ove godine vrijeme je da plisirane, odnosno nabrane hlače ponovno izvadite iz ormara. Model višeg struka s nabranim krojem u gornjem dijelu te ravnih nogavica poprilično je elegantan, a nosiv je uz majice bez rukava ili pak košulju čiji se rubovi kod ovog stajliga uguraju u hlače. Možete ih nositi uz tenisice ili gležnjače te kreirati izgled koji se razlikuje od jednoličnog trapera.

Koordinirani setovi

Kompleti jakni i hlača veliki su hit, a setovi koji su usklađeni bojom i materijalom vladat će ovom sezonom. Jesenske dane obilježit će vladavina setova koji se sastoje od tri dijela. To mogu biti, na primjer hlače od odijela u kombinaciji s kaputom istog uzorka i boje ili pak hlače, oversized sako i torbica.

Karirani uzorak

Možete li zamisliti jesen bez kariranog uzorka? Odgovor je definitivno nikada! Ovaj vizualno snažan uzorak obilježje je hladnijih mjeseci, a ove sezone ne možete pogriješiti ako odjevne komade ovog elegantnog printa furate u preppy stilu. Konkretno, to su odjevni komadi poput polo majica, džempera, odjeće ukrašene takozvanim dijamantnim uzorkom, plisiranih minica i hlača inspiriranih muškim ormarom. Moderan i razigran preppy stil odijevanja obilježit će mjesece pred nama kroz šarene kombinacije boja i hladne krojeve.

Majice i veste s natpisima

Nažalost, ovi modni komadi imaju poprilično loš imidž te se nerijetko odbacuju kao djetinjasti. Međutim, majice ili veste sa sloganima te slatkim natpisima vrući su jesenski trend, a glavno je da ih se kombinira na neobičan način. Na primjer, možete odjenuti super elegantnu suknju s razigranom majicom ili džemper s natpisom uz hlače od odijela. Za dobar stil sezone pred nama ključno je razmišljati izvan okvira.

Svijetle boje

Čak i u slučaju da zbog raspoloženja naginjete crnoj, sivoj ili tamno crvenoj nijansi, pokušajte jesenskom sivilu prkositi upečatljivim i svijetlim nijansama. Snažno crvena, svijetložuta, upečatljivo ljubičasta ili vesela ružičasta – samo birajte, a kako bi postigli jesenski trend nosite ih u stilu blok boja i kombinirajte ih jednu s drugom.

Resice na rubovima

Razigrane i lepršave rese na jaknama, torbama i odjeći ove jeseni doživljavaju preporod. Bez obzira povezujete li ih s 70 -im ili sa zlatnim 20 -im godinama, resice na rubovima vraćaju se u velikom stilu, a z stajlinge inspiraciju potražite u hipi eri ili u vječnom chicu Velikog Gatsbyja.