MODNI ULOVI

Pronašli smo traperice koje pristaju svakoj figuri

26.02.2021 u 14:21

Bionic
Reading

Iako su brojne dame prigrlile trend udobnih odjevnih komada uslijed globalne pandemije, potražnja za trapericama i komadima od denima u stalnom je porastu od početka nove kalendarske godine, a za najpopularnije modele sezone slove trapezice i bootcut traperice. Ove ležerne traperice u pravilu pristaju svakoj figuri, a mi smo zavirili na police trgovina i pronašli najljepše modele

Potražnja za trapericama i denim komadima općenito od početka siječnja porasla je za 23 posto prema podacima modne tražilice Lyst, a ženski kupci u prosjeku pretražuju ponudu traperica na internetskim trgovinama dvostruko više od muškaraca.

Da modeli skinny traperica više nisu najomiljeniji odabir zaljubljenica u modu, posljednjih sezona dovoljno govori popularnost nešto širih inačica retro estetike koje podjednako dominiraju policama trgovina i stajlinzima modnih ovisnica. Omiljene trapezice i bootcut traperice apsolutne su pobjednice sezone, što potvrđuju i brojni modni stručnjaci.

Sedamdesetih i devedesetih godina te početkom 21. stoljeća brojne dame nisu krile opsesiju takozvanim bootcut modelima traperica koje će u narednim mjesecima, prema brojnim prognozama, uvjerljivo dominirati modnom scenom i na taj način smanjiti višesezonsku popularnost kakvu su uživali skinny modeli traperica.

Ove popularne traperice laskaju gotovo svakoj tjelesnoj građi, a zbog ravnih nogavica, koje se lagano šire, noge izgledaju uvijek dulje, istovremeno pružajući dozu sofisticiranosti i ženstvenosti. Sličan efekt postići ćete i s trapezicama koje u pravilu imaju nešto širi donji dio nogavica.

  • +13
Trapezice i bootcut traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ako odaberete bootcut traperice visokog struka, osim što ćete naglasiti noge, prekrit ćete sitne nedostatke, a kao u dnevnim varijantama, uz pravilno stiliziranje zablistat ćete i u onim večernjim. Sudeći po izdanjima brojnih zaljubljenica u modu, s lakoćom se prilagođavaju različitim odjevnim komadima i obući.