MODNI ULOVI

Pronašli smo komade koji će biti jednako popularni i u ovoj godini, a sad ih možete ugrabiti po ludo niskim cijenama

12.01.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Volite modu, ali nemate naviku bacati novac na jednosezonske komade koji iščeznu s modne scene brže nego što su se pojavili? U tom slučaju predlažemo vam da na aktualnim sniženjima posegnete za komadima za koje znate da će biti jednako popularni u novoj godini, a znamo i koji su to komadi

Modni trendovi dolaze i odlaze, ali često se događa da se pojedini trendovi zadrže nekoliko sezona. U 2019. nagledali smo se raznih trendova koji su se podigli iz pepela, kao što su primjerice tie-dye print, neonske boje, puf rukavi i predimenzionirane tenisice, no samo će neki od njih nastaviti svoje dane slave u 2020. godini.

Modni stručnjaci otkrili su koje sve trendove možemo očekivati u 2020. godini, a mi donosimo samo nekoliko njih koji su bili popularni u prethodnoj godini i ostat će popularni u mjesecima koji slijede.

Prugice

Prugice su zasigurno obilježile proteklu godinu, a jednako popularne bit će i u 2020. Iako vertikalne prugice izdužuju figuru, jednako su voljene i horizontalne prugice, stoga ove sezone obavezno posegnite za jednom mornarskom majicom ili odijelom na prugice koje će podignuti svaki vaš stajling.

  • +105
Točkice i prugice na odjevnim komadima Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Koža

Imamo dojam da odjevni komadi od kože nikad nisu bili popularniji. Police trgovina vrvjele su kožnim haljinama, hlačama i jaknama u 2019., a ako je vjerovati stilistici slavnih, zaljubljenice u modu priželjkivat će kožu u svojim ormarima i u 2020. Ove godine viđat ćemo sve više kožnih komada u jarkim, vibrirajućim bojama, stoga jedva čekamo vidjeti što možemo očekivati od najnovijih high street kolekcija.

  • +28
Odjevni komadi od kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Puf rukavi

Vrlo se dobro sjećamo trenutka kada su puf rukavi preplavili Instagram. Dogodilo se to gotovo preko noći. Zaboravljeni puf rukavi su odjednom ponovno postali najpoželjniji detalj među trendsetericama, a iako mnogi nisu vjerovali da će se ovaj trend zadržati više od jedne sezone, ispostavilo se da nisu bili u pravu.

  • +28
Puf rukavi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Komadi inspirirani 70-ima

Samantha Brown, njujorška stilistica slavnih otkrila je kako će komadi inspirirani modom 70-ih biti veliki hit u mjesecima koji slijede, počevši od kariranih odijela, prsluka koji se nose ispod sakoa, preko samta, trapezica, pa sve do šarenih vesti i cipela s debelim potplatom. Ove će godine biti popularne narančasta i boja senfa, no uvjerljivi pobjednik bit će karirani uzorak.

  • +46
Karirani uzorak Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Odijela

Posljednjih sezona odijela uživaju ogromnu popularnost. Sve češće smo ih mogli vidjeti na gradskim ulicama u street style varijantama, u ležernim varijantama u kombinaciji s tenisicama, a primijetili smo i najezdu odijela na crvenim tepisima koji su inače sinonim za glamurozne toalete. Primijetili smo veliki broj odijela i na tjednima mode, a osim klasičnih odijela ove će godine biti popularna i ona u kombinaciji sakoa i bermuda.

  • +123
Odijela iz popularnih high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Neonske boje

Trend neonskih boja nećemo izbjeći ni u 2020. godini. Dizajneri su ekstremno jarke boje ukomponirali u predstojeće kolekcije, što se posebno da primijetiti iz kolekcija za proljeće i ljeto. Modni stručnjaci predlažu nam da ove godine neonske boje nosimo u kombinaciji s neutralnim nijansama poput bež i crne kako bi postigli poželjni kontrast.

  • +12
Neonske boje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Heklani (rupičasti) komadi

Osim mode 70-ih, u prošloj godini svjedočili smo velikom povratku mode 60-ih i svega što ona donosi, uključujući i pletene komade i retro cvjetni print. Osim pletenih haljina, u 2020. godini posebnu će pažnju uživati heklane, odnosno rupičaste haljine i tunike idealne za ljetne mjesece.

  • +26
Pletene haljine idealne za tople proljetne dane Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal montaža

Predimenzionirane tenisice

Mnogi su se zgražali na pomisao predimenzioniranih, takozvanih 'tatinih' tenisica kada su tek najavljene kao veliki nadolazeći trend unazad nekoliko sezona, ali nije dugo trebalo da ih trendseterice prigle. 'Ružne' tenisice postale su veliki hit, a tako će i ostati u 2020.

  • +38
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Točkice

Sanchez said 2019 was the year of leopard print, but 2020 will bring a new playful design into the mix — polka dots.

She told Insider that she's already seen a lot of feminine dresses and blouses covered in dots and we can expect to see designers mixing polka dots with other prints or with bold colors.

  • +37
Točkice su posvuda Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Mokasinke

Profesionalna stilistica Kimmy Erin potvrdila je kako će u 2020. vladati jednaka potražnja za mokasinkama kao što je to bio slučaj u prethodnoj godini. Iz njezinih riječi da se zaključiti kako narednih mjeseci možemo očekivati veliki izbor mokasinki u popularnim trgovinama, a ako nemate barem jedan par u svom ormaru, aktualna sniženja dobar su motiv da to promijenite.

  • +7
Mokasinke su pravi hit Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo