BEAUTY SAVJET

Pronađite pravu nijansu sjenila za oči

17.03.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Trendovi dolaze i odlaze, no neke boje jednostavno su uvijek savršene. Pronaći upravo takvu, savršenu nijansu sjenila za oči nije uvijek jednostavno, no jednom kad je nađete, zbrinute ste zauvijek

Svake sezone u većoj ili manjoj mjeri mijenjaju se trendovi u bojama, kako odjeće, tako i šminke. Bez obzira na trendove, postoje boje koje vam savršeno pristaju uz boju očiju, kose i tena.

Upravo to su tri faktora koja su odlučujuća pri izboru savršenog sjenila. Ipak, glavni kriterij je boja očiju, jer će tek uz pravu nijansu doći do punog izražaja.

Plave oči
Najbolje boje za plavooke djevojke su: ružičasta, narančasta, smeđa, ljubičasta, karamel i zlatna, koje će hladnoj plavoj boji dati toplinu. Dodajte tome i malo rumenila u boji breskve i svijetlog ruža za usne, i rezultat će biti odličan. Plavooke bi svakako trebale izbjegavati sjenila u zelenim nijansama. Plavooke, ako žele sačuvati 'hladan' pogled, trebaju koristiti srebrno sjenilo i crnu maskaru.

Zelene oči
Ako su vaše oči zelene, najbolji izbor je boja lavande koja će ih učiniti izražajnim i dati im dozu dramatičnosti. Dobre nijanse za sjenilo su i boja bakra, fuksije, zlatna, aprikot, maslinastozelena i boja šljive. Ove nijanse sjenila najbolje je kombinirati s ružem neke tamnije, punije nijanse crvene. Izbjegavajte sjenila u plavim nijansama.

Smeđe oči
Smeđim očima najbolje pristaju tople nijanse smeđe boje od bež, karamele i zlatne, do čokolade i tamnosmeđe. Kako biste svojim očima dodali još malo topline, možete koristiti i smeđi eyeliner i smeđu maskaru, no nećete pogriješiti ni s crnom. Smeđim očima pristaju i tople zelene nijanse.

Ako su vaše oči izrazito svjetlosmeđe, odaberite tamnozelenu i zagasito žutu nijansu sjenila.

Korisni savjeti

Ako su vaše oči plave, pravi izbor bit će tamnije nijanse plave koje će još dodatno produbiti plavetnilo u vašim očima.

Ne zaboravite zlatno pravilo – ako naglašavate oči, usne neka budu što prirodnije boje.

Uvijek koristite kvalitetna sjenila i pazite na rok upotrebe, kako biste izbjegli neželjene upale i svrbež.

Na kraju dana uvijek dobro očistite oči od šminke.

Sjenilo je najbolje nanositi pomoću tankih kistića. Tako ćete postići da se više boja bolje međusobno sljubi kako se ne bi vidjeli nagli prijelazi među bojama.