MIRISNI NOVITETI

Proljetni parfemi koje ćete poželjeti imati

05.03.2015 u 07:03

  • +13

Mirisni proljetni noviteti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Mirisni noviteti koji stižu s prvim danima proljeća obično su nježni, svježi s nezaobilaznim zavodljivim cvjetnim i voćnim notama, a nakon teških zimskih parfema koji su nas grijali tijekom hladnih dana pravo su osvježenje

Posebna limitirana edicija linije See by Chloé, Si Belle otkriva blistavu svježinu: gornje note nerolija i lista breze proizvode iznenađujući kontrast sa srednjim notama, gdje se mliječna gardenija miješa s pupoljcima naranče i senzualnim bijelim mošusom.

Proljetni novitet Paradiso Roberta Cavallija očarava svojim drvenasto-cvjetnim notama, a inspiriran je talijanskim krajolicima. U gornjim notama prevladavaju citrusne note stopljene s bergamotom i slatkom mandarinom, a slijede ih senzualne srednje note divljeg jasmina. Donje note mirisa donose bogat i delikatan spoj čempresa, ružičastog lovora i bora koje ostavljaju dugotrajan drvenasti trag.

Kada je YSL Beauté 1977. lansirao Opium, na umu je imao poseban tip žene: elegantnu, šik, inteligentnu i očaravajuće ljepote koja ostavlja trag u životu svih koji su je upoznali. Novi Opium Black orijentalni je miris nove generacije i predstavlja radikalno odstupanje od strukture klasičnog parfema. Poigrava se neskladom između gorkog akorda zrna kave, sastojka koji nikad dosad nije u tolikoj mjeri korišten u ženskom parfemu i vedrih bijelih cvjetova. Nota zrna kave djeluje snažno i prodorno, a potom slijede mekše i ženstvenije note bijelih cvjetova jasmina sambaca i narančina cvijeta, s opojnim mirisom vanilije i drvenastih nota cedrovine i pačulija, koje zaokružuju miris i pružaju mu dubinu.

Luksuzan, a jednostavan Giorgio Armani Sì Eau de Toilette sadrži samo najosnovnije sastojke. Blistavi voćni chypre sačinjen od savršeno usklađenih kontrasta: prozračnost neočekivanog akorda sorbeta od crnog ribiza i kruške pojačana je daškom mošusne note cashmerana. Ovaj osvježavajući miris otvara sočna esencija crnog ribiza i svježa nota kruške, a dodatnu dimenziju daruju mu tri citrusne note – talijanski bergamot, mandarina i u samom srcu esencija nerolija – prozračni bouquet frezije i provansalske ruže, dok mu vanilija i pačuli daju dodatnu dubinu i dašak neodoljivosti.

Hugo Woman je voćno-cvjetni miris sa nekonvencionalnom muškom notom. Top note čine malina i talijanska mandarina, u srednjim prevladavaju arapski jasmin i pliš, a crna šljiva se susreću s enigmatičnom elegancijom irisa i ljutom jačinom indijskog crnog čaja koji mu dodaje neočekivan muški obrat. U baznim sandalovina i cedar zagrijana su senzualnim ženskim jantarom.

Svjež cvjetni miris Dolce Floral Drops inspiriran je notama parfemske vode. Kombinira bijeli cvijet i srce amarilisa sa živahnim i svježim cvijetom naranče koji upotpunjuje karakter mirisa i definira njegovu svježinu.

Avon Cherish svježa je mješavina voćno-cvjetnih nota koja ostavlja dugotrajan miris. U gornjim tonovima prevladavaju osvježavajuće citrusne note, sočna malina, bergamot i ružičasti papar. U srcu mirisa je buket cvijeta trešnje, božura i latica dok je u suhim baznim tonovima topla mješavina mošusa i sandalovine. Trešnjin cvijet zvijezda je i L'Occitaneove istoimene kolekcije Fleurs de Cerisier. U ovom neodoljivom svježem i voćnom mirisu razotkrivaju se prozračne proljetne note prvih trešnjinih cvjetova iz provansalske regije Luberon, znane po raskošnim voćnjacima trešanja.

Ženstven i sofisticiran My Naked Truth iz Oriflamea s mirisnom kompozicijom cvijeta pamuka, miris sadrži cvjetno-voćne tonove, od kojih su glavni cvijet jabuke, cvijet pamuka i japanski osmantus.

Jedan od zanimljivijih mirisnih proljetnih noviteta namijenjenih jačem spolu je Calvin Klein Reveal for men čiji jeključni sastojak vrlo intenzivna nota sirove soli. Kristalizirane đumbirove iskre pružaju uzbudljivu svježine, a u gornjim notama osjećaj se produbljuje kroz zavodljive note sirove soli sa potpisom i neodoljivi vetiver.