KAO IZ BAKINOG ORMARA

Proljetni hit: Ova jakna uspjela je zavladati društvenim mrežama

24.03.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Svaka sezona ima svoj set trendovskih komada. Ove zime to su nesumnjivo bile robusne combat čizme, a s dolaskom proljetnih mjeseci, jedan specifičan model jakne uspio se posebno istaknuti na društvenim mrežama

Uz modele combat čizmi, ove zime velikim trendom pokazali su se prošiveni modeli jakni i kaputa koji su osvojili zaljubljenice u modu, a sudeći po njihovim stajlinzima u novoj proljetnoj sezoni, zamijenili su ih 'mlađom sestrom'.

Takozvane patchwork jakne, kao što im samo ime govori, napravljene su od krpica različitih tkanina i uzorkaka, poput vintage popluna iz bakinog ormara.

Da je riječ o popularnom proljetnom trendu govore dovoljno govore i podaci online šoping platforme i tražilice Stylight. U donosu na prethodnu godinu, pretrage modnih kupaca za patchwork modelima jakni porasle su za 21,63 posto.

Osim na Instagramu, trend patchwork jakni podjednako je zavladao i Tik Tokom. U duhu ludih 70-ih i hipi stila odijevanja, patchwork jakne nisu nikakva novost na modnoj sceni.

Popularizirala ih je zajednica Amiša po dolasku na američko tlo, kako navodi ugledni Vanity Fair, a ove godine proživljavaju svoju drugu mladost.

Brojni dizajnerski brendovi njihove moderne inačice uvrstile su u svoju proljetnu ponudu, poput talijanskog dvojca Dolce & Gabbana ili francuske modne kuće Chloe na čelu s novom kreativnom direktoricom, Gabrielom Hearst.

  • +60
Jakne za prijelazno razdoblje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo