HIT KOMADI

Ove su jakne vladale modnom scenom 90-ih, a sada im ne mogu odoljeti it djevojke današnjice

19.03.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Nakon što su uočene u muškim kolekcijama brendova poput francuskoga Louis Vuittona, prepoznatljive bejzbolske jakne ponovno su se uspjele uvući u žensku modu. U šarenim varijacijama i neodoljivog retro šarma, bejzbolske jakne posljednjih mjeseci osvojile su naklonost it djevojaka današnjice, a ove godine mogle bi postati i jedan od najpopularnijih izbora za prijelazno razdoblje

Takozvane bejzbolske jakne svoj put prema svjetskoj prepoznatljivosti započele su na američkim sveučilištima postavši njihovim sportskim simbolom. Davne 1865. godine Harvard je za svoj bejzbolski tim dao izraditi odore sa znakom slova H, a koje je simboliziralo pripadnost ovom uglednom američkom sveučilištu. Modni povjesničari godinu 1930. vide kao onu u kojoj su bejzbolske jakne postale dijelom modne scene, a njihova popularnost u modnim krugovima s godinama se nastavila potvrđivati.

Iako se najviše veže za muški stil odijevanja, na modnoj sceni nisu joj mogle odoljeti ni brojne dame, poput britanske princeze Diane 1990. godine viđene u zelenom modelu jakne s potpisom bejzbolskog tima Philadelphia Eagles.

Na krilima trenda nostalgije, bejzbolske jakne nametnule su se kao model koji bi ove proljetne sezone mogao uživati veliku popularnost u modnim krugovima. Pred njihovim retro šarmom posljednjih mjeseci pokleknule se brojne it djevojke današnjice, poput sestrinskog dua Gigi i Belle Hadid.

Da je riječ o jaknama koje imaju potencijal zavladati proljetnom sezonom, svojim kolekcijama dala su do znanja brojna dizajnerska imena, a vjeruje se kako će u popularnosti dostići donedavno iznimno popularne bomber modele jakni, koje, poput bejzbolskih, odišu sportskim casual duhom.